Yazlıkçılar geldi ama Kandıra’da sıkıntı yok

6 Mayıs 2021 Saat: 05:28
Yazlıkçılar geldi ama Kandıra’da sıkıntı yok
Tam kapanma öncesinde yazlıkçıların sezonu erken açarak evlerine gitmesi ile Kandıra'da hareketlilik de arttı. Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, yazlıkçıların bölgeye gelmeleri ve yoğunluk hakkında açıklamalarda bulundu.

Kandıra’da yazıkları bulunanlar, 17 günlük tam kapanma öncesinde evlerine geçerek sezonu erken açtı. Yazlıkçıların gelmesi ile Kefken, Kerpe ve Cebeci gibi tatil bölgelerinde yoğunluk yaşanmaya başladı. Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, yazlıkçıların bölgeye gelmeleri ve yoğunluk hakkında açıklamalarda bulundu.

BELLİ BİR BÖLÜMÜ KURALLARA UYMUYOR
İlçede herhangi bir sıkıntı olmadığını belirten Turan şunları anlattı: “Kandıra’ya şehirlerarası seyahatten ziyade, Kocaeli içerisinde de yazlıkları olanların hareketliliği söz konusu oldu. Vatandaşlarımız tam kapanma dönemini Kandıra’da geçirmek için yazlıklarına geldiler. Buraya gelen vatandaşlarımızın belli bir bölümü kurallara uymuyor, gezmeye kalkıyor, plaja iniyorlar ama kolluk kuvvetlerimiz işlerini yaparak durumu kontrol altında tutmaya çalışıyorlar.

ŞİMDİLİK PROBLEM YOK
Geçen sene Kurban Bayramı’nda Kandıra’ya 400 bin araç girişi gerçekleşti, bu araçların içerisindeki nüfus ve bizim yerleşik nüfusumuzun ile birlikte 800 bin, 900 bin civarında nüfusa ulaştık. O dönemde bizler biraz zorlanmıştık, özellikle temizlik konusunda zorlandık ama kamu kurum ve kuruşlarında zorluk yaşamadık. O günlerde otopark açısından zorlanmıştık çünkü vatandaşlarımız kendilerine göre park yerleri belirlemişti ama şuanda Kandıra’da bir problem yok. Deniz sezonuna da Kandıra olarak gerek personel gerekse de alanların hazırlanması konusunda Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle birlikte hazırlıklarımıza devam ediyoruz."







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız