Vali Yavuz: Kurallara uyalım

1 Ağustos 2021 Saat: 09:44
Vali Yavuz: Kurallara uyalım
Vali Seddar Yavuz, polis ve jandarmanın akciğerlerimizi korumak için sahada olduğunu belirterek, “Lütfen kurallara uyalım ifadelerini kullandı

VALİLİK tarafından önceki günlerde yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının artması ve yangın riski nedeniyle il genelinde, ormanlık alanlara girilmesi, ateş yakılması, havai fişek atılması ikinci bir emre kadar yasaklandığı bildirildi. Kararın ardından Valilik tarafından kurulan denetim ekipleri sahada ormanları korumak için 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürüyor.

AKCİĞERLERİMİZİ KORUYORLAR

Kararın ardından il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığına bağlı ekipler il genelindeki ormanlık alanlarda teyakkuza geçti. Polis ve jandarma ekipleri saha çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken, Vali Seddar Yavuz konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Vali Yavuz, “Polisimiz,  jandarmamız tam bir görev anlayışı ve fedakarlıkla akciğerlerimizi korumak için sahada. Haydi birlik olalım. Orman yangınlarının önlenmesi için almış olduğumuz kararları Emniyet Müdürlüğümüze bağlı polislerimiz (özel harekat) dahil uyguluyor ve denetliyor. Lütfen kurallara uyalım” diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu. 

İKİ YANGIN ÇIKTI

“Sizlere güveniyoruz” sözleriyle açıklamalarına devam eden Vali Yavuz, “İlimizde bahçe ve ev eklentilerinde ot, çalı ve çırpıların yakılması sonucu iki yangın çıkmıştır. Bu nedenle bağ ve bahçe temizliği sonucunda oluşan çöplerin yakılması yasaklanmıştır. Hep beraber bu zor günlerin üstesinden geleceğiz” dedi. 








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız