Tarhan, elektrik kesintilerini TBMM’ye taşıdı

18 Temmuz 2021 Saat: 09:47
Tarhan, elektrik kesintilerini TBMM’ye taşıdı
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli’de yıllardır çözüme kavuşmayan elektrik kesintileri sorununu TBMM gündemine taşıdı

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli’nde yıllardır çözüme kavuşmayan ve halkı canından bezdiren elektrik kesintileri sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Tarhan, genel kurulda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Üretimin ve teknolojinin merkezi Kocaeli’nde bu çağda elektrik kesintisi yaşanıyor. Kocaeli’ de elektrikler gidiyor, saatlerce gelmiyor. Sanayide üretim saatlerce duruyor hem üretici hem vatandaş mağdur oluyor. Kocaeli’nde sürekli elektrikler kesiliyor. Yıllardır buradaki elektrik kesintileri sorunu çözülmedi. Bu mağduriyet bir an önce giderilmeli ve bölgenin elektrik sorunu acil olarak çözülmelidir."

ENERJİ BAKANINA SORU ÖNERGESİ
Tarhan elektrik kesintileri ile ilgili yaptığı olarak ayrıca Enerji ve Altyapı Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanmak üzere TBMM Başkanlığı’na soru önergesini de sundu. Tarhan, Kocaeli genelinde sık sık tekrarlanan elektrik kesintilerinden kaynaklı şikâyetleri gündeme getirerek vatandaşın bu mağduriyetinin sonlandırılması için çağrıda bulunan Tarhan: “Elektrik kesintilerinden tüm bölge halkı şikâyetçi. Kocaeli halkının bu sorunu yıllardır çözülmedi. Bazen 9- 10 saate varan elektrik kesintileri yaşanıyor. Uzun saatler boyunca yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Kocaeli halkı mağdur ediliyor” dedi.

TEKNOLOJİ ÇAĞINDA ELEKTRİK KESİNTİSİ
“Teknoloji çağında elektrik kesintisi yaşıyoruz” diyen Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknoloji çağında elektrik kesintisi yaşıyoruz. Kocaeli bir sanayi şehri, üretimin belkemiği olan bu şehirde elektrik kesintileri yaşanması üreticiyi mağdur ediyor ve üretimi sekteye uğratıyor. Vatandaşın evindeki elektrikli aletler de bu kesintilerden olumsuz etkileniyor. Uzaktan eğitim sürecinde çocuklarımız elektrik kesintisi nedeniyle eğitime erişimde sorun yaşadılar."

Elektrik dağıtım şirketlerinin alt yapı yatırımlarındaki sorumluluklarına dikkat çeken Tarhan, “Özelleştirme ile hizmetin iyileştirileceği ifade edilse de her geçen gün elektrik kesintileri artıyor. Verilmeyen hizmet yine vatandaşa fatura ediliyor” diyerek denetim yetkisini de hatırlatarak bakanlığa sorunun çözümü için çağrıda bulundu.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız