'Şikayet makamı halktır, biz çözüm makamıyız'

20 Ekim 2021 Saat: 08:38
'Şikayet makamı halktır, biz çözüm makamıyız'
Muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, hizmet makamına talip olduklarını hatırlattı. Büyükakın, “Hep şunu hatırlayın, ben hizmet etmeye talip ettim deyin. Şikayet makamı halktır, biz o şikayeti çözme makamıyız” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, belediye eski meclis salonunda mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç’un da katıldığı programda konuşan Başkan Büyükakın, “Gece size kızarak mesaj atan birinden rahatsız oluyorsanız hemen bu işi bırakmanız gerekir. Yaptığınız işten dolayı teşekkür beklemeyin. Çünkü vatandaşa biz sizin emanetinize talibiz dedik” şeklinde konuştu.

“ZORLUKLARI SIRTLIYORSUNUZ”
Büyükakın, "Her birimiz bu halkın belli ihtiyaçlarını karşılamak için seçimle iş başına geldik. Sizler adeta tek başınıza zorlukları sırtınızda taşıyorsunuz. Tüm kurumların yaptığı veya yapmadığı tüm işler sizden soruluyor. Vatandaşlar her zaman sizlerden bir şeyler bekliyor. Biz bunun farkındayız. Bu zorlukları aşmak için kurumsallaşmaya çalışıyoruz."

KENTİN HER YERİNDEN OLMAK ZORUNDAYIZ
"Evinin önündeki bir parke taşı bozulan vatandaş için yapılan köprülerin büyük yatırımların bir önemi olmuyor. Bu anlamda kentin her yerinde olmak zorundayız. Bir sürü işimiz var. Gayret ettiğinizde, çabaladığınızda bizim milletimiz hakkınızı veriyor. Bir gün telefonuma bir mesaj geldi. Bir kardeşimiz kırma sesini atmış."

RAHATSIZ OLUYORSANIZ HEMEN BIRAKMALISINIZ
"Öncelikle şunu söyleyeyim; gece size kızarak mesaj atan birinden rahatsız oluyorsanız hemen bu işi bırakmanız gerekir. Hemen konuyu öğrendikten sonra o arkadaşımızı aradım. Haklı olduğunu söyledim. Hakkını helal et deyip, çalışmanın nedeni anlattım. Hemen aramızda bambaşka bir diyalog geçmeye başladı."

BİZLER VATANDAŞIN EMANETİNE TALİBİZ
"O da helallik istedi. Millete hizmet makamı çok kıymetlidir. Yaptığınız işten dolayı minnet beklemeyin. Çünkü vatandaşa biz sizin emanetinize talibiz dedik. Her yaptığınıza teşekkür beklerseniz bu iş yapılamaz hale gelir. Üniversiteden, belediye geldiğimde ben problemleri eve götürürdüm."

“BENİM KIZACAĞIM BİR YER YOK”
"Sonra düşündüm, doktor her hasta ile hasta olmuyorsa, sizde kafayı sıfırlayacaksınız. Hizmete talip olanın şikayet etme hakkı yoktur. Herkes güzel sözler gönderiyor fakat bu sözler dilden gönle inmiyor. O yüzden asla kızmayacağız. Sizler belediyelere kızabilirsiniz. Benim kızacağım bir yer yok. Top beni geçince gol oluyor. Benim daha geniş bir hatta kızmam gerekiyor."

GERİYE BİR AVUÇ TOPRAK KALIYOR
"Makamlarımız, görevlerimiz geçicidir. Geriye kalan bir avuç topraktır ve o bile bizim değildir. Tüm samimiyetimizle halkımıza hizmet etmeyi nasip etsin. Allah hepimize bu koltuklardan kalktığımızda başımız dik bir şekilde yürüye bilmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız