Sarıgül: 'Kocaeli’nin her noktada önde olması gerekiyor'

20 Eylül 2021 Saat: 07:32
Sarıgül: 'Kocaeli’nin her noktada önde olması gerekiyor'
Parti çalışmaları kapsamında ilimize gelen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kocaeli’nin her noktada önde olması gereken bir şehir olduğunu söyledi. Sarıgül, “Önümüzdeki ay 1 günümü Kocaeli’ye ayıracağım” dedi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, büyük kurultay için kentleri gezmeye başladı. Sarıgül, genel başkan adayını belirlemek için temaslarda bulunduğu ziyaretler kapsamında bugün de Kocaeli’deydi. Uzun süre CHP’de siyaset yapan, ardından Şişli Belediye Başkanlığı da yapan Mustafa Sarıgül, partisinden istifa ederek Türkiye Değişim Partisi'ni kurdu ve teşkilatlanma çalışmalarında büyük yol kat ederek büyük kurultay hazırlıklarına başladı. Büyük kurultay hazırlıkları kapsamında Kocaeli'ye gelen Sarıgül, genel başkan adaylarını belirleme sürecinde Kocaeli'de oy kullanma işlemini yakından takip etti.

DEMOKRASİ ŞÖLENİNE EŞLİK EDİYORUM
TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül şunları söyledi: “Kocaeli her noktada önde olması gereken bir şehir. Önümüzdeki ay 1 günümü Kocaeli'ye ayıracağım, o gün basınımızla birlikte Kocaeli'deki STK'ları ve vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Bugüne kadar hep siyasiler konuştu ama hiçbiri gerçekleştiremedi, delegenin oyuyla genel başkan olursun ama başbakan olamazsın. Siyasilerin söylediği fakat yapamadığı bir şeyi yapıyoruz, Türkiye tarihinde ilk defa partiye kayıtlı insanların oylarıyla Türkiye Değişim Partisi genel başkanını seçecek. Partinizin tüzüğünde genel başkan adaylarını partililer seçer maddesi yer alıyor ayrıca bir genel başkan iki dönem cumhurbaşkanı seçilemezse görevi bırakır maddesi de var. Kocaeli'deki demokrasi şölenine eşlik etmenin mutluluğunu yaşıyorum.

3 BİN 600 EK GÖSTERGE VURGUSU

3600 ek gösterge partililerin hep söz verdiği ama ilgilenmediği bir konu. Bir ülkede öğretmen mutlu değilse ülke mutluluğundan bahsedilemez. Hemşirelerde buna dahil. Emniyet mensupları da bu konuya dahil ki yıllarca birlikte çalıştık, emniyet mensuplarının eşlerinin, çocuklarının neler çektiğini bilir misiniz? 3600 ek gösterge ile ilgili yasanın çıkarılması ile mükellefiz. Tam 20 yıldır AK Parti diğer siyasi partileri ofsayta düşürdü, ofsayta düşmeyecek tek parti, oyunlara gelemeyecek tek parti Türkiye Değişim Partisi. AK Parti’nin uyguladığı ofsayt kurulanı siyasette bozacağız. Ofsayt kuralının neden kalkmasını aruz ediyoruz, futbol önemli bir endüstri, önemli bir ticari kaynak. İnsanlar maça heyecan bulmak, gol izlemek için giderler ama ofsayt futbolu durgunlaştıran ve futbolun hızını düşüren bir kural. Ofsayt kuralının kaldırılması UEFA’da tartışılıyor ve UEFA’ya çağrımdır ofsayt kuralını kaldıralım ve futbolu daha hızlı ve hareketli hale getirelim.”








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız