PTT taşeron işçilerinin sorunları Meclis gündeminde

15 Eylül 2021 Saat: 00:11
PTT taşeron işçilerinin sorunları Meclis gündeminde
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “PTT bünyesinde görev yapan tüm taşeron işçilerin haklı taleplerinde de onların yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, PTT bünyesinde çalışan taşeron işçilerin sorunlarını Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması talebi ile TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı.

Tarhan, “PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde farklı statülere tabi personel çalışıyor, bunların kimi memur, kimi sözleşmeli kimi ise taşeron statüsünde. Farklı özlük haklarına sahip bu çalışanlar aslında aynı işleri yapmaktalar. Bu da çalışma adaletini bozuyor. PTT çalışanlarının bunların önemli bir taşeron işçiler oluşturuyor. Ama onların sorunlarının çözümü için verilen sözler yıllardır tutulmuyor” dedi.

Tarhan Aktif olarak kullandığı Twitter hesabı üzerinden ise, “Biz işçinin, emekçinin yanındayız ve her zaman yanında olacağız. Emek sömürüsüne ve haksızlığa hayır diyoruz. PTT bünyesinde görev yapan tüm taşeron işçilerin haklı taleplerinde de onların yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız