Pehlevan ve Ardaman uyardı: Vaka sayıları artıyor, lütfen aşınızı yaptırın!

27 Temmuz 2021 Saat: 12:43
Pehlevan ve Ardaman uyardı: Vaka sayıları artıyor, lütfen aşınızı yaptırın!
İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ve Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, artan vaka sayılarına karşı vatandaşların mutlaka aşılarını yaptırması çağrısında bulundu.

Kurban Bayramı'ndan sonra Türkiye’de koronavirüs vaka sayıları 16 binin üzerine çıktı. Türkiye geneline paralel olarak Kocaeli’de de artış başladı. İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, vatandaşları aşı olmaya davet etti. Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman ise Delta varyantının Kocaeli’de olduğunu vurguladı ve bu nedenle vatandaşların kapalı, kalabalık ortamlardan uzak durmasını istedi.

ARTIŞ BEKLİYORUZ
İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan;"Vaka artışları ile ilgili bilgi veren Yüksel Pehlevan, Kocaeli’de şu anda korkulacak bir artış seyrinin olmadığını belirtti. Ancak önümüzdeki günlerde artış beklediklerini söyleyen Pehlevan, bu artışın önüne geçmek için önlemlere sıkı sıkıya bağlanmak gerektiğini kaydetti. Pehlevan, tüm vatandaşların aşı olmaya davet ederek, “Kocaeli’de tüm vatandaşlarımızı bir ay içinde aşı yapacak potansiyele sahibiz. Şuanda aşılanmayan vatandaşlarımızı ise 10 gün içerisinde aşılarını tamamlayabilecek organizasyona sahibiz. Aşı olmayı kimsenin ertelememesini ve bir an önce bitirmek için aşılarını olmasını istiyoruz. Vatandaşımızdan isteğimiz lütfen aşı olun” dedi.

ÖNLEMİMİZİ ALALIM
Artan vaka sayılarının önüne geçmek için hükümetin yeniden önlemleri sıkılaştırması gerektiğini söyleyen Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman ise vatandaşların kendi önlemlerini de alması gerektiğini söyledi. Kesinlikle kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durulmasını isteyen Ardaman, “Artık Delta varyantının ilimizde olduğunu herkes biliyor. Aşılama oranlarımız yüksek olsaydı sıkıntı olmazdı. Ancak aşılama oranlarımız istenilen düzeyde değil.

MUTLAKA AŞI OLUN
Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman;"Şu anda İngiltere’de vaka sayıları yüksek ancak aşı oranları da yüksek. Bu nedenle hastaneye yatış ve yoğun bakıma geçiş oranları düşük. Bu nedenle bizim de bir an önce iki doz aşımızı yaptırmamız gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızı, aşılarını olmaya davet ediyoruz. Şu anda hastanelere yatışlarda artış olmaya başladı. Buna rağmen yatak sayısında sıkıntı yok. Ancak artış böyle devam ederse hastanelerde sıkıntı olmaya başlayacak ve ölüm oranları da yükselecektir” dedi.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız