Öğretmenler iş bırakıyor!

23 Aralık 2021 Saat: 22:48
Öğretmenler iş bırakıyor!
Eğitim-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, “Emeğimize, alın terimize, meslek onurumuza sahip çıkmak için 29 Aralık’ta 1 gün iş bırakıyoruz” denildi.

Eğitim-İş Sendikası tüm eğitim emekçilerine 29 Aralık tarihinde 1 günlük iş bırakma çağrısında bulundu. Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Sabri Mutlu yaptığı açıklamada, 29 Aralık Çarşamba günü ekonomik sıkıntılara dikkat çekmek adına iş bırakacaklarını ifade etti. “4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırının 13 bin 97 lira olduğunu ortaya koyarken asgari ücrete yapılan zam, daha emekçinin eline geçmeden eridi” diyen Mutlu’nun açıklaması şöyle;

“YOKSULLUK SINIRININ 13 BİN 97 LİRA”
“Kuruluşundan itibaren ‘kimsesizlerin kimsesi’ olarak adlandırılan Cumhuriyetimiz, siyasi iktidarın bağımsızlık, laiklik ve sosyal devlet ilkelerine ters düşen politikaları sonucunda emperyalist odaklara bağımlı hale getirilerek hızla yoksullaştırılmıştır. Ülkemizin yaşadığı derin ekonomik krizler sonucunda ortaya çıkan aşırı zamlar, pahalılık, döviz kurlarındaki artış, yoksulluk emekçilerin artık tükenmesine neden olmuştur. Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş’in Kasım ayı araştırması, 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırının 13 bin 97 lira olduğunu ortaya koyarken asgari ücrete yapılan zam, daha emekçinin eline geçmeden eridi. Sözde toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarına reva görülen 2 yıllık zamlar da yıl bitmeden çoktan eridi. Enflasyon ve artan vergi dilimi ile mevcut maaşlarımız yok olmuştur.

“BU YOKSULLUK, BU SÖMÜRÜ ARTIK YETER”
Son bir yılda tüketilmesi kaçınılmaz olan temel gıda ürünlerine yüzde 50'nin üzerinde zam gelmişken biz kamu emekçilerine yapılan zam, TÜİK'in gerçekçi olmayan enflasyon oranına bile yaklaşamamıştır. Biz eğitim emekçileri de tükenişten payımızı alıyoruz. Zaten yoksulluk sınırının altında olan maaşımız enflasyon karşısında sürekli eriyor. Bu yoksulluk, bu sömürü artık yeter! Gün umutsuzluğa kapılma, kendini çaresiz ve güçsüz hissetme günü değildir. Gün dayanışma günüdür, mücadele günüdür. Üreten emekçileriz, sesimiz, sözümüz var. Hep birlikte güçlüyüz. Gelin üretimden gelen gücümüzü kullanalım, tüm yaşananlara karşı birlikte ses çıkaralım. Ulusal, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine, emeğimize, geleceğimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmak için 29 Aralık Çarşamba günü tüm eğitim emekçilerini 1 günlük iş bırakmaya çağıyoruz. İş yerlerimize gitmiyoruz, alanlarda buluşuyoruz! Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz! Yaşasın emekçilerin birliği!









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız