KOTO üyesi işletmeciler: Kapanma değil daha fazla denetim istiyoruz

9 Mart 2021 Saat: 21:18
KOTO üyesi işletmeciler: Kapanma değil daha fazla denetim istiyoruz
KOTO Başkanı Bulut, sektöre güvendiklerini ifade ederken, işletmeciler açık çağrı yaptı; “Kafe ve restoranlar sadece eğlence değil 10 milyon kişinin ekmek kapısıdır. Çözüm kapanma değil daha fazla denetim”

İlimizin, risk haritasında turuncu kategoride yer almasıyla birlikte açılan kafe ve restoranlar, değerlerin kırmızıya dönmesiyle birlikte tekrar tam kapanma durumuyla karşı karşıya. Karar öncesi, KOTO’da 16 ve 20. Meslek komitelerinde temsil edilen kayıtlı kafe ve restoran işletmecileriyle bir araya gelen KOTO Başkanı Necmi Bulut, hem durum değerlendirmesi yaptı hem de yeni öneri- destek talepleriyle ilgili bilgi aldı.

BAŞKAN BULUT: BİR İŞLETMEYİ BİLE KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK

Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Erenkaya, 20. Meslek Komitesi Başkanı Cem Gür, 16. Komite Meclis Üyesi Mehmet Yıldırım, 20. Meslek Komitesi Meclis Üyeleri İlhan Akkurt, Eray Bodur ve Komite Üyeleri Özgür Akçi ile Mehmet Cezayir’in yer aldığı toplantıda, mevcut durum ve kapanma olasılığı tüm detaylarıyla ele alındı. Süreçten en çok etkilenen sektörlerin başında gelen kafe ve restoran işletmecilerinin ticarette kalma mücadelelerine destek vermeyi sürdüreceklerini ifade eden Başkan Bulut, “Sizin mücadeleniz, bizim ödevimiz. Tüm taleplerinizi ilgililere iletmeye ve çözümü için çalışmaya hazırız. Bu yolda bir işletmemizi bile ticareten kaybetme lüksümüz ve niyetimiz yok” dedi.

‘BACASIZ SANAYİ’

Kafe ve restoran işletmecileri de konu ile ilgili yaptıkları ortak açıklamada, ilimizin kırmızı kategoriye düşmesinin kafe ve restoran sektörüne mal edilmesinin haksızlık olacağını vurgulayarak, “Sektörümüz, sahibi, çalışanı ve aileleriyle birlikte ülkemizde 10 milyon kişinin ekmeği, geçim kaynağıdır. Kafe ve restoranlara sadece eğlence yeri olarak değil, ekmek teknesi olarak bakmak gerekmektedir. Deyim yerindeyse bu sektör bacasız sanayidir.

‘FATURANIN BİZE KESİLMEYECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ’

İlimizin kırmızı kategoriye düşmesindeki tek sebebin, kafe ve restoranların açılması olarak değerlendirmek, salgınla mücadeleyi sekteye uğratmak demektir. Yetkililerimizin de faturayı sadece işletmelerimize kesmeyeceğini ümit ediyor, üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiğimizi defaatle vurguluyoruz. Durumumuz bu iken; Ticari ya da sosyal ayırt etmeksizin toplumun tüm kesimlerinin kurallara uymasını, uymayan işletmelerin ayırt edilmesini, uyanlarla bir tutulmamasını talep ediyoruz. Kocaeli Ticaret Odası kafe ve restoran işletmecileri olarak, gerek saha denetimi, gerekse bilgilendirme anlamında verilecek tüm görevlere hazır olduğumuzu belirtir, açılmak için günlerdir hijyen hazırlığı yapan işletmelerimizin bu çabasının boşa çıkarılmamasını dileriz.”







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız