Kocaeli'de kaç sınıf karantinaya alındı?

13 Eylül 2021 Saat: 07:57
Kocaeli'de kaç sınıf karantinaya alındı?
Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasının ardından ülke genelinde art arda karantina haberleri gelmeye başlamış, ülke genelinde 200 sınıfın karantinaya alındığı açıklanmıştı. Kocaeli’ de ise 3 sınıfın karantina alındığı öğrenildi

Ülke genelinde tüm kademe ve sınıf seviyelerindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonun üzerinde öğretmen, salgın öncesinde olduğu gibi geçtiğimiz hafta yüz yüze eğitime başlamıştı. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla Türkiye genelindeki okullarda korona virüs vakalarında artış görülmüştü.

'YAKLAŞIK 200 SINIF EĞİTİME ARA VERDİ'

Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Geçen 1 haftalık eğitim süreci içerisinde korona virüs nedeniyle kapatılan, eğitim-öğretime ara veren hiçbir okulumuz bulunmamaktadır. Yaklaşık 200 civarında sınıfımız korona virüs vakası veya yakın temas nedeniyle eğitim-öğretime 14 gün ara vermiştir” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ'DE 3 SINIF KARANTİNAYA ALINDI

Türkiye genelinde 200 sınıfın karantinaya alınmasının ardından Kocaeli’ de de 3 sınıfın karantinaya alındığı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen,” Şu an maalesef Kocaeli’ de 3 sınıf 14 gün boyunca karantinaya alındı. Ailelerinden ya da yakınlarında pozitif vaka olduğu ve öğrencilerin temaslı olduğu için o sınıfları karantinaya aldık. Karantinaya alınan sınıflarda uzaktan eğitim devam edecek. Türkiye geneline bakarsak, Kocaeli’ de eğitim öğretim yılının ilk haftasında durum iyi gidiyor. Sıkıntımız yok. Diğer illerle mukayese edildiği zaman Kocaeli örnek teşkil ediyor. Tabi bu durum önümüzdeki hafta değişebilir. Bizde buna göre önlemlerimizi arttırıyoruz ve alıyoruz” ifadelerini kullandı.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız