Kendi makinasını yaptı, üretti ama olmadı

28 Mart 2021 Saat: 16:46
Kendi makinasını yaptı, üretti ama olmadı
2017 yılında markasını oluşturan ve kendi yaptığı makinada kömür üreten Uslu Mangal Kömürü sahibi Gönül Uslu'nun eşi Saim Uslu, yaklaşık 4 yıldır ayakta tutmaya çalıştığı iş yerini, yer bulamadıkları için kapatmak zorunda kaldığını duyurdu.

Kandıra Çakırcaali Mahallesi Cicili Mevkiinde 2017 yılından buyana oluşturduğu markası ve kendi yaptığı makinada kömür üreten Uslu Mangal Kömürü sahibi Gönül Uslu'nun eşi Saim Uslu, yaklaşık 4 yıldır ayakta tutmaya çalıştığı iş yerini, yer bulamadıkları için kapatmak zorunda kaldığını duyurdu.

7 kişiye istihdam sağladıklarını ve iş yerlerini kapatmamak için verdikleri mücadelede yer desteği göremediklerini ifade eden Uslu, Kandıra’da sanayinin olmamasının kendilerini büyük darbe vurduğunu ifade etti. Uzun uğraşlar vererek aldıkları ruhsattan sonra taşınacak yer sıkıntısıyla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Uslu, “Devletimizden para istemedik sadece yer talep ettik ya da mevcut yerlerimizde izin istedik fakat alamadık. O yaptığım makinalardan kömür çıktığında sevincimden gözlerim dolmuştu” dedi.

KANDIRA'DA SANAYİ OLMADIĞINDAN
Yaşadıkları süreçleri dile getiren Uslu, “Girişimci eşime açmış olduğum uslu mangal kömürü fabrikamızı bugün itibari ile kapatmış bulunmaktayız. Hiçbir devlet desteği almadan üç senede zorla ruhsat aldığım ve Kandıra'da sanayi olmadığından açacak yer bulamadığımdan mücadelemize son vermek zorunda kaldık.

SEVİNCİMDEN GÖZLERİM DOLMUŞTU
Oysa bu kömürü Endonezya’dan, Küba’dan ithal ediliyor, doların yükselmesini önlüyorduk. Yerli milli kömürümüz dedik ama kimse sahip çıkmadı. Devletimizden para istemedik sadece yer talep ettik ya da mevcut yerlerimizde izin istedik fakat alamadık. O yaptığım makinalardan kömür çıktığında sevincimden gözlerim dolmuştu.

BİZ İTHAL ETMEDİK ÜRETTİK
Üzgünüm reisim istihdam açın üretin dedin ürettik, bu ülkemizde covid sürecinde hiç bir çalışan emekçimizi işten çıkarmadık. Şimdi emekçi kardeşlerimizi işten çıkarmak zorunda kaldık. Burada tek destek çıkan ne zaman arasam telefonunu açan Kandıra Belediye Başkanımız Adnan Turan’a ayrıca teşekkür ediyorum. Hedefim o fabrikayı büyütüp 50 emekçi kardeşime iş sağlamaktı. Biz ithal etmedik ürettik” dedi.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız