Kandıra’ya “Gönül Belediyeciliğini” kazandırmak istiyorum

27 Kasım 2018 Saat: 18:38
Kandıra’ya “Gönül Belediyeciliğini” kazandırmak istiyorum
AK Parti Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı Yakup Karaaslan, “1994 ruhuyla bu yola çıktım. Kandıra’mıza gönül belediyeciliğini kazandırmak istiyorum” dedi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kandıra Belediye Başkanlığı aday adaylığı için AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Yakup Karaaslan ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. AK Parti’nin kuruluşundan bugüne partiye emek veren, gençlik kolları başta olmak üzere dönemin il başkanları Nihat Ergün, Fikri Işık, İbrahim Karaosmanoğlu’nun ekibinde il yönetiminde yer alan ilimizin başarılı siyasetçilerinden Yakup Karaaslan,17 yıl boyunca çıraklık ve kalfalık dönemini tamamladığını belirtiyor. Ustalık döneminde ise memleketi olan Kandıra’ya hizmet etmek istediğini vurgulayan Karaaslan,1994 ruhuyla yola çıktığını ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken gönüllere giren belediyeciliğini örnek alarak, Kandıra’mıza gönül belediyeciliğini kazandırmak istiyorum” diyor.

*Öncelikle sizi tanıyalım. Yakup Karaaslan kimdir?

1979, İzmit Bekirdere doğumluyum. İlkokulu Mimar Sinan İlköğretim Okulunda, ortaöğretimi İzmit İmam Hatip Lisesi’nde tamamladım. Lisans eğitimim işletme. Halen Anadolu Üniversitesi’nde yerel yönetimler bölümünde eğitimime devam etmekteyim. 2002-2007 yılları arasında “genel başkanı muhtar bile seçilemez” denilen Ak Parti kuruluşunda gençlik kollarında siyasete başladım. İl Gençlik Kolları başkan yardımcılığı, 2007-2009 yılları arasında il yönetim kurulu üyeliği, 2009-2015 yılları arasında sırasıyla sosyal işler, mali ve idari işler, teşkilat başkanlığı ve ilçe başkan vekilliği görevlerinde bulundum. 2015-2018 yılları arasında da tanıtım ve medya başkanlığı görevini yürüttüm. Siyasette olduğum 2002-2007 dönemlerini çıraklık dönemi olarak, 2007-2018 arasını kalfalık dönemi olarak adlandırdım.  Ustalık dönemimde ise Kandıra’ya talip oldum. Artık memleketime hizmet etmek istiyorum.

KANDIRA’YI ÇOK İYİ TANIYORUM

Peki, neden Kandıra?

Yakup Karaaslan, atası da kendisi de Kandıralı olan birisidir. Babaannem Hasanfakılar, dedem Sakallar Mahallesi’nden. Has Kandıralıyız.  Kandıralıların mahallesi olan Bekirpaşa bölgesinde doğup büyüdüm. Ticaretim sebebiyle de köylerle hep iç içe oldum. Babalı'dan Çakmaklar’a, Seyitaliler’den Goncaaydın'a kadar  tüm bölgelerin sorunlarını biliyorum. Siyasette olduğumuz süreçte de zaten Kandıra’nın sorunları ile iştigal olduk. 3 yıldır Kandıra'nın koordinatörlüğünü yapıyorum. Her seçimde Kandıra ile içli dışlı oldum. O yüzden Kandıra’yı çok iyi tanıyorum. İnsanımızın bizlerden ne beklediğini biliyorum ve bu beklentilere cevap vereceğim kanaatindeyim.

*Aday adayları içerisinde şansınızı nasıl buluyorsunuz?

Birbirinden değerli 14 arkadaşımız bu göreve talip olarak başvuru yaptılar. Doğal adayımız mevcut belediye başkanımız Ünal Köken ile birlikte 15 adayımız birlikte bu yarışa çıktık. İçimizden birine Allah bu görevi nasip edecek. Hayırlısı kimse ona nasip olsun. Eğer aday gösterilmezsem kim aday gösterilirse onun koluna girip Kandıra'daki oylarımızı yükseltmenin gayretinde olacağız. Kendim adaymışım gibi çalışacağıma buradan söz veriyorum.

*Diğer aday adayları da bu şekilde düşünüyor mudur sizce? Aday gösterilmedikleri takdirde küslük kırgınlık olur mu?

AK Parti'de hiçbir zaman kavga küslük olmaz. Bunu daha önce de sık sık belirtmiştim. Özellikle kavganın tarafı olmam söz konusu değil. 17 yıldır aldığım teşkilat terbiyesi ile bulunduğum noktada parti büyüklerimizden gerekli AK Parti terbiyesini almış biri olarak diğer aday adaylarımıza da aynı duruşta olmalarını tavsiye ederim. 

1994 RUHUYLA BU YOLA ÇIKTIK

*Aday gösterildiğiniz ve belediye başkanı seçildiğiniz takdirde Kandıralılar karşılarında nasıl bir başkan görecek?

Bizim teşkilatlarımızın üzerinde durduğu 3 tane konu vardır. Tevazu, samimiyet ve gayret. Biz bu başlıklar altındaki tüm kriterleri bilerek, 1994 ruhuyla bu yola çıktık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken gönüllere giren belediyeciliğini örnek alarak, Kandıra’mıza gönül belediyeciliğini kazandırmak istiyoruz. Şunu biliyoruz ki tek başımıza bir hiçiz. Bizim teşkilatımız da ben yok biz vardır. Eğer bize görev verilirse görevin verildiği gün 24 saat Kandıra’mızda ikamet ederek halkımızın hizmetinde olacağım.  19 yıldır aynı telefon numarasını kullanıyorum aday gösterildiğim takdirde yine aynısını kullanmaya devam edeceğim ve numaramı kamuoyuyla paylaşacağım. Kandırasız bir Yakup Karaaslan veya Yakup Karaaslan’sız bir Kandıra düşünmemiz mümkün değil. 

*Aday gösterilmediğiniz takdirde nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Bana sık sık sorulan bir soru. İl başkan yardımcılığı görevimizden istifa ettik. Aday olmazsam geri dönebiliyor muyum diye herkes merak ediyor. AK Parti teşkilatlarında aday olmak veya olmamak bizim için hiç önemli değil. Bize aday olmadığımız söylenir, görevimizin bayrak asmak olduğu belirtilirse dün yaptığımız gibi bugün de yaparız. Aday gösterilen arkadaşımızın koluna girerek adaymış gibi de çalışırız. 17 yıllık teşkilatçılık geçmişimizde edindiğimiz ilişkilerimizi gerek siyasi gerek bürokratik olarak dün Kandıralı hemşirelerimizle nasıl paylaştıysak aday gösterilelim veya gösterilmeyelim Kandıralı hemşerilerimizle bu ilişkilerimizi paylaşarak yolumuza devam edeceğiz.

BÜYÜKAKIN, KOCAELİ İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS

*Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın oldu. Bu konudaki düşünceleriniz neler?

Evet, geçtiğimiz Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızın Doç. Dr. Tahir Büyükakın olduğunu açıkladı. Üç dönemdir AK Parti teşkilatlarının abisi olan, gerek teşkilatçılığıyla gerek belediyeciliğiyle her zaman örnek aldığımız İbrahim Karaosmanoğlu'na yapmış olduğu çalışmalardan dolayı ve bize örnek bir kişilik olduğundan dolayı teşekkür ediyorum. İbrahim Başkanımız, 15 yıllık görev süresi boyunca Kandıra’mızın sahillerine 4 adet mavi bayrak kazandırmış, kadınlara özel miço koyunu düzenlemiştir. Kandıra'nın 96 Muhtarlığı ve 300’den fazla mahallesine unutulmaz eserler bırakmıştır.  Dün çizme ile girilemeyen köy ve mahallelerimizde bugün yaşlılarımız, amcalarımız, emekli vatandaşlarımız terlikle camiye gidecek kadar rahata kavuşmuş ve her alanda İbrahim Karaosmanoğlu’yu hatırlayacak eserleri vardır. Bu noktada kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ı da Kocaeli için büyük bir şans olarak görüyorum. Kendisi hem bir akademisyen hem de stratejisttir. Doğru stratejiler stratejistsiz olmaz. Tahir Hoca, bu nedenle Kocaeli'nin kazandığı, en iyi yetiştirdiği bir değerdir. 

*Kandıra’nın duble yol, üniversite, Gıda OSB gibi sıkıntıları var. Bu konudaki düşünceleriniz neler?

Kandıra duble yolumuzun temel atma törenini yapmıştık. Otogar bölgesinde bir üst geçit inşaatı başladı. Malum ülkemizin geçirdiği ekonomik krizden dolayı müteahhidin işi bırakması söz konusu oldu. Büyüklerimizin özellikle dönemin Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve MKYK üyelerimizin gayretleri ile konu Cumhurbaşkanımızı iletildi. Şuanda üst geçidin inşaatına yeni bir müteahhit başlamış durumda. Kuzey Marmara Otoyolu ile birlikte çalışmaları devam ediyor. 2019 sürecinde Kandıra duble yolunun tamamen başlayıp kısa bir sürede biteceği kanaatindeyiz. Bize de bu konuda görev verilirse biz de bu mücadelenin içerisinde olacağız. Halkımızı ziyaret ettiğimizde bizlere söylenen bu yolun ölüm yolu olarak konuşulması hak etmediği bir durum. Böyle bir isimle anılmayı Kandıra’mıza yakıştıramıyoruz. İnşallah en kısa sürede duble yolumuzu ilçemize kazandırmak için bizler de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 

GIDA OSB SON NOKTADA

Gıda OSB konusu da Kandıra'nın artık bir çilesi oldu. 3-4 seçimdir bu konu sürekli gündemde. Organize Sanayi Bölgesi’nin gerekçeli kararı şu anda Danıştay’dan çıktı. Gıda OSB Kooperatifi'nin yaklaşık 30 civarında fabrikası start vermek için bekliyor. Yasal işlemler son noktada. Parti büyüklerimiz bu konuyu gerek köy ziyaretlerinde gerek programlarda dile getiriyorlar. Karadeniz sahil yolunun da önümüzdeki yaz 2019 bütçesi ile birlikte İstanbul ile sınır olan Kandıra’mızı daha çok yakınlaştırıp İstanbul'la iç içe getirecek bir proje olduğunu biliyoruz. Bu konunun da takipçisiyiz. Üniversite sıkıntısına gelirsek ilçede sosyal alanların kısıtlı olması nedeniyle gelen öğrencilerin burada kalmadıklarını görüyoruz. Sorunları çok iyi biliyoruz. Üniversitedeki öğrenci sayımızı yükseltmedikçe esnafımızın da ticari yapıda kalkınması çok zor. Bu sıkıntının da kısa sürede çözüleceği kanaatindeyim.

Son olarak Kandıra halkına vermek istediği mesaj var mı?

Kandıra'mızın değerlerini çok iyi biliyoruz. Mavisiyle, yeşiliyle, hayvancılığıyla, tarımıyla Kocaeli'nde cennet diyebileceğimiz bir bitki örtüsüne sahip. Kışı ayrı, yazı ayrı güzel. Allah nasip ederse Kandıra için çok güzel projelerimiz var. İlçemizin sorunlarını biliyoruz, halkımızın beklentilerini biliyoruz. Tüm bunların karşılığını vereceğimden emin olduğum için bu yola çıktım. Hakkımızda hayırlısı olsun.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız