Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesine yatırımcı aranıyor

4 Haziran 2021 Saat: 01:12
Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesine yatırımcı aranıyor
Kandıra Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol’dan davet var

Kocaeli’nin en büyük yatırım ve projelerinden biri olan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalar tam gaz ilerliyor. Halen hafriyat ve alt yapı çalışmalarının devam ettiği OSB’deki fabrikaların 2023 yılından itibaren hayata geçmesi bekleniyor.

Toplam 1940 dönümlük alanda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, “OSB’nin boş bulunan parselleri için dönümü 200 liradan yatırımcı arıyoruz. Ama gıdacı olacak. İzmitli ayrımı yapmıyoruz, herkesi buraya davet ediyoruz. Yeter ki Kocaeli’de Kandıra’da üretilsin, yeter ki hedefimiz olan 9 bin kişiye istihdam sağlayalım” dedi.

Mehmet Başol açıklamalarını şöyle sürdürdü: “ Yeni üyelerimiz ocaktan itibaren aidat da verecek. Metrekaresi 1 lira aidat ücreti alıyoruz. Yer parasını da bir peşin üç taksit yapıyor, taksitleri 6 ayda bir talep ediyoruz. Talep ettiğimiz fiyatlar yüksek değil. Araştırın, OSB dışındaki tarım alanları burayı geçti. Burası sanayi parseli ve bu yapının bitmesi lazım.

Hedefimiz burayı 2023 itibariyle çalışır hale getirmek. 2023’te burada bacalar tütmeye başlasın istiyorum. Yani önümüzdeki yıl tahsislere başlamak istiyoruz. Biz elektrik, doğalgaz, suyunu bağlayana, son işleri yapana kadar hemen üretime geçmek isteyenler de fabrikalarını kurmak için hazırlık yapabilecekler.

OSB’ye yeni gelen firmalar var. Ancak ben aslında Dünyaya ihracat yapan marka firmaların da buraya gelmesini istiyorum. Elbette OSB’de boş yer kalmasın, bir an evvel üretim başlasın. Ama istiyoruz ki burası aynı zamanda yüzde 70 ihracat yapan bir OSB olsun.

Yeni dönemde fabrika sayısını artırdık. Şu an itibariyle burada 106 fabrika bulunacak. Satılık yerlerimizin en düşüğü 7, en büyüğü ise 50 dönüm. İzmit-Kandıra duble yolumuz yapılıyor. Şile-Kaynarca duble yolu yapılacak. OSB’nin bütün atıklarının arıtılacağı arıtma tesisimiz yapılacak. İnşallah 2023 yılına hiçbir eksiğimiz kalmayacak.”








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız