Kandıra’da hava kirli çıktı

4 Mayıs 2021 Saat: 03:24
Kandıra’da hava kirli çıktı
Koronavirüs önlemleri sebebiyle tam kapanma uygulaması devam ederken her şeye yasak geliyor. O yasaklar ise bir türlü hava kirliliğine gelmiyor. Kocaeli’de bugün nerdeyse tüm hava izleme istasyonları alarm vermeye başladı.

Sanayi bu kentte denizi ve karayı kirlettiği kadar havayı da kirletiyor. Kocaeli çevresini saran bu vahşi sanayi sebebiyle çok ciddi bir hava kirliliği tehdidi altında. Çevre Bakanlığı tarafından Kocaeli’de bulunan 13 ayrı hava izleme istasyonu ile Kocaeli’nin havası sürekli olarak kontrol ediliyor. Kocaeli'de de partikül madde (PM10) kaynaklı Hava Kirliliği, insan sağlığını tehdit eden boyutlara ulaştı.

İZMİT ZEHİR SOLUYOR
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonu verilerine göre, kirlilik seviyesi risk sınırının üzerine çıktı. Bugün yapılan ölçülerde Kocaeli resmen zehir soludu. İzmit’te bulunan 3 hava izleme istasyonunda alınan verilerde hava kirliliği yine tehlike değerlerde çıktı. Alikahya’da bulunan istasyondan alınan veriler “hassas” değerlere çıkarken diğer iki istasyondaki veriler ise “orta” değerde çıktı. Havada bulunan partikül değerler ulusal standarttın çok üzerinde çıktı.

KANDIRA BİLE KİRLİ
Bunun yanında Gölcük’te bulunan hava izleme istasyonundan da alınan verilerde kirlilik oldukça yüksek çıktı. Dilovası’nda bulunan 3 hava izleme istasyonundan ikisinde kirlilik değeri yüksek seviyeye ulaştı. Gebze’de ise 2 istasyondan birinde değerler yüksek olduğu görüldü. Yeniköy ve Körfez’de bulunan hava izleme istasyonundaki verilerde tehlikeli değerleri gördü. Kocaeli’nin en temiz havası olan ilçesi olan Kandıra’da da bile hava kirli çıktı.

KANSER TEHLİKESİ
Dünya Sağlık Örgütü'nün kanseri tetiklediği ve erken ölüm oranlarının artmasına sebep olduğunu kabul ettiği partikül madde oranlarındaki artış vatandaşları korkutuyor. 'Hava içerisinde asılı olarak bulunan katı ve sıvı parçacıkların karışımından oluşan, yaygın hava kirletici' olarak bilinen partikül maddede risk sınırı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde metreküpte 50 mikrogram, Türkiye'de ise 90 mikrogram olarak kabul ediliyor.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız