Eyisabuncular, Kandıra’daki mevsimlik işçileri ziyaret etti

21 Ağustos 2021 Saat: 00:24
Eyisabuncular, Kandıra’daki mevsimlik işçileri ziyaret etti
CHP Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular, Kandıra’da bulunan mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti.

CHP Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular, Kandıra’da çalışan, mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek çalışma ve yaşam koşullarının elverişli olduğunu, iktidarın da gerekli desteği verdiğine dair açıklama yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’na sert çıktı. Kandıra’da çalışan mevsimlik işçileri ziyaret eden Eyisabuncular, hiçbir desteğin olmadığını ve hijyenik bir ortamda yaşamadıklarını ifade eden açıklamalarda bulundu.

“ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDE OKUDUM”
Başkan Gülay Eyisabuncular, Katırcıoğlu’nun açıklamalarına şu sözlerle yanıt verdi; “Sayın Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun açıklamalarını büyük bir şaşkınlık içerisinde okudum. Açıklamasının ardından şartlar iyileştirildi mi umuduyla sürekli ziyaret ettiğim işçilerimizi yeniden görmeye gittim. Ancak Sayın Katırcıoğlu’nun anlattığı o toz pembe manzaradan ne yazık ki yine eser yoktu. Tüm kamuoyuna Kandıra’daki mevsimlik işçilerin gerçek hikayesini anlatmak istiyorum. Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen mevsimlik işçiler çoğunlukla aileleriyle geliyor. Bağda, bahçede, tarlada aileleri ile çalışıyorlar. Sosyal güvenceleri yok. Belediyeden ya da iktidardan aldıkları en ufak bir destek yok. Tek kazandıkları yevmiyeleri.

“SOSYAL GÜVENCELERİ YOK”
Çalıştırıldıkları yerlerde tuvalet bile yok. Ulu orta gerilen bir çadırdan yapılan paravanla tuvalet ihtiyaçlarını gideriyorlar. Hijyen koşullarından bahsetmiyorum bile. Çocuklar okula gitmiyor. Tüm bunların yanında küçük kız çocuklarının evlendirilmesini engelleyen yok. Çocuk gelinlerin sayısı her gün artıyor. Son yaptığım ziyarette bir kadın işçimiz dedi ki; “Biz böyle doğuyor, böyle yaşıyor, böyle ölüyoruz.” Sayın Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’na sormak istiyorum, her şey bir yana bir kadın olarak buraya geldiğinizde hemcinsiniz olan bir işçiyle de mi konuşmadınız? Burada olan biten her şey, bambaşka bir sahne dekoru kurularak sizden mi saklandı, yoksa siz mi gerçeklere perde çekerek görmemezlikten geldiniz? Burada yaşanan dramı saklamadan bu işçilerin gerçek sesini duyurun ve insanca yaşama, çalışma haklarını kazandırmak için çalışın, görevinizi yapın” dedi.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız