Ercüment Şahin; “Kandıra’yı halkla birlikte yöneteceğiz”

12 Aralık 2018 Saat: 16:12
Ercüment Şahin; “Kandıra’yı halkla birlikte yöneteceğiz”
İYİ Parti Kandıra Belediye Başkan Adayı Ercüment Şahin, “31 Mart akşamı inşallah belediyeyi kazanacağız, bundan hiç kuşkum yok. Kandıra halkı ile birlikte Kandıra’yı yöneteceğiz” dedi.

1994-1999 yılları arasında Kandıra belediye başkanlığı yapan ve görev süresi boyunca ilçe halkının gönlünde taht kuran Ercüment Şahin, yaklaşık 20 yıl sonra yeniden Kandıra halkına hizmet etmek için kolları sıvadı. Doğru Yol Partisi’nde iken yol arkadaşı olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ve ilçe halkının baskısıyla İYİ Parti’den belediye başkan adayı olarak yola çıkan Şahin, tecrübesini, bilgi ve birikimini Kandıra için yeniden harcama sözü veriyor. Şahin, “35 yaşında belediye başkanlığı yaptım, bugün 60 yaşındayım aynı heyecanı yeniden taşıyorum. Tecrübeliyim, bilgiliyim, donanımlıyım. Tüm bu özellikleri Kandıra için harcama sözü veriyorum. Kandıra Belediyesi kapılarının açık olacağının sözünü veriyorum. Hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm insanları kucaklama sözü veriyorum” diyor. İşte Şahin’in Kandıra'nın Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ünal Cankurt ile yaptığı söyleşi;

*Kandıralılar sizi çok iyi tanır ama yine de siyasi geçmişinizi kısaca hatırlamak adına Ercüment Şahin kimdir, neler yapmıştır bir hatırlatalım…

1958, yılında Kandıra'da doğdum. Dalca Mahallesi'ne kayıtlıyım. İlkokul, ortaokul ve lise tahsilimi İzmit'te tamamladıktan sonra İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesine giderek Harita ve Kadastro Mühendisi olarak mezun oldum. Mezun olduktan sonra memleketim Kandıra'ya gelerek serbest mühendislik ofisimi açtım ve görevime başladım. İzmit'te ve Kandıra'da kendi iş yerlerim var, ticari olarak kendi işimi yapıyorum. Evliyim, iki çocuk, üç torun sahibiyim. 1991 yıllarında Doğru Yol Partisi ile siyasi hayatıma başladım.  1993 yılında yapılan kongrede ilçe yönetimine girdim. Daha sonra Yavuz Güneş’in ilçe başkanı olduğu dönemde başkan yardımcısıydım. 1994 yılında Kandıra belediye başkanı seçildim ve 1999 yılına kadar görev yaptım. 1999 yılında yerel ve genel seçimler aynı anda yapıldığı için o dönem belediye başkanlığı görevimi bıraktım ve milletvekili aday adayı oldum. Milletvekili sıralamasına giremedim ancak siyasetten kopmadım.

HALKIN İSTEĞİ İLE ADAY OLDUM

2004 yılında Bekirpaşa’da Doğru Yol Partisi'nin belediye başkan adayı oldum. Partimizin oylarının çok düşük olduğu dönemde Bekirpaşa’daki oyları iki kat yükselttim ve üçüncü parti olduk. 2007 yılında Demokrat Parti'den 4. sıra milletvekili adayı oldum. Meclise gidemedim ama siyasetten de kopmadım, insanlara hizmet etmeye devam ettim. Daha sonra 2008 yılında önce Demokrat Parti İl Başkanlığı'na atandım ardından yapılan kongrede seçildim. 2010 yılına kadar bu görevi yürüttüm. Daha sonra bu görevimden istifa ederek 2011 yılı Nisan ayında AK Parti saflarına katıldım. 2014 yerel seçimlerinde Kandıra belediye başkan aday adayı oldum ancak seçilemedim. 2015 genel seçimlerinde yine AK Parti'den milletvekili aday adayı oldum fakat sıralamaya giremedim. 2018 yılında ise Kandıra halkının isteği, teveccühü ve tüm kesimlerin arzusu ile İYİ Parti'nin Kandıra belediye başkan adayı oldum. 

*Ercüment Şahin neden İYİ Parti’de?

Genel başkanımız Meral Akşener ile çok uzun yıllara dayanan bir yol arkadaşlığımız var. Bunu kendisi de geçtiğimiz Cuma günü Kandıra'ya geldiğinde ifade etti. 1994 seçimlerine ikimiz birlikte girdik. Ben Kandıra belediye başkan adayı o da İzmit belediye başkan adayı idi. 1999 seçimlerinde milletvekili seçimlerine birlikte girdik. O birinci sırada adaydı, bense sıralamaya girememiştim ama bana “Üzülme sen taban oyları tuttun” demişti. Bizi çok severdi bizde onu çok severdik. Ankara'ya gittiğimizde büyük bir memnuniyetle  bizleri karşıladı ve kendi rozetini çıkartıp bana taktı. Genel başkanımız Meral Akşener ile çok eskiden beri çalıştığım için, ona güvendiğim, inandığım için ve geçmişte siyaset yaptığım bütün arkadaşlarımın, dostlarımın şu anda İYİ Parti’de olması nedeniyle İYİ Parti’deyim. Tüm dostlarımdan çok büyük teveccühler gördüm. Özellikle aday olduktan sonra çok geniş bir kesimden destek gördüm. Gerek Meral Akşener gerekse İYİ Parti'nin Doğru Yol Partisi'nin genel misyonunu devam ettirdiğine inandığım için ve merkez sağ görüşlü bir insan olduğun için İYİ Parti’deyim.

*31 Mart 2019 yerel seçimleriyle ilgili görüşleriniz neler?

31 Mart 2019'da yapılacak olan  yerel seçimler öncelikle ülkemize, Kocaeli'ne ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Bu seçimde hangi siyasi parti olursa olsun aday olacak veya olmuş tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Bu bir yerel seçim. Bu seçimlerde İYİ Parti’den aday olmuş olabilirim ama hepimiz arkadaşız, kardeşiz, seçim bittiği andan itibaren zaten siyasi rekabet bitecek. Dostluk ve kardeşlik devam edecek. Biz Kandıra'nın daha önce belediye başkanlığını yaptığımız için, Kandıra sevdalısı olduğumuz için, Kandıra'nın 12 ilçe arasında sonuncu ilçe olmasına içerlediğimiz için, ilçemizi mevcut durumundan daha yukarılara çekebilmek için, mevcut sorunlarımıza çare olabilmek için adayız. Çıktığım yolda tek amacım budur. Tüm siyasi görüşlere saygı duyarak Kandıra’yı hak ettiği noktalara ulaştırmak için yola çıktık ve halkımızın bize destek olmasını istiyoruz. İYİ Parti'nin adayıyız ancak inşallah 31 Mart akşamı seçimleri kazanacağız ve hemen o akşam parti rozetini çıkartıp belediye başkanlığı rozetini takacağız.

35 YAŞINDAKİ HEYECANIMI YENİDEN YAŞIYORUM

Kandıra halkı beni gerçekten seviyor bunu biliyordum ve bu süreçten sonra bunu daha iyi anladım. Tüm Kandıralılara teşekkür ediyor, sonsuz saygılarımı sunuyorum, bana büyük teveccüh gösteriyorlar. Bu teveccühlerinin karşılığında elimden gelenin en iyisini yapacağıma söz veriyorum. Beni çok iyi tanıyorlar. 35 yaşında belediye başkanlığı yaptım, bugün 60 yaşındayım aynı heyecanı yeniden taşıyorum. Tecrübeliyim, bilgiliyim, donanımlıyım. Tüm bu özellikleri Kandıra için harcama sözü veriyorum. Kandıra Belediyesi'nin kapılarının açık olma sözü veriyorum. Hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm insanları kucaklama sözü veriyorum. Tek hedefimiz Kandıra'ya bir şeyler katmak. 

*Adaylığınız gerçekten Kandıra’da güzel bir rüzgâr estirdi. Peki, AK Parti'den istifanız nasıl karşılandı?

Üzülen arkadaşlarım oldu tabi ki. Dediğim gibi 7 yıl AK Parti'de üye olarak görev yaptım. Sadece il delegesi olabildim. Yani partide aktif bir görevim hiç olmadı. 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı oldum. 12 tane aday arkadaşım vardı, bunların arasından seçilemedim. Daha sonra 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldum yine sıralamaya giremedim. Muhakkak üzüldüm ama hiçbir zaman bunu dışarıya yansıtmadım. AK Parti'de bulunduğum 7 yıllık süreç içerisinde hiçbir şekilde yanlış bir hareket içerisinde bulunmadığımı düşünüyorum. Efendi bir şekilde 7 yıl hizmet etmeye çalıştım. Tabii şimdi önümüzde yerel seçimler var. İYİ Parti'den böyle bir istek, bir teveccüh gördük. Özellikle Meral Akşener'den çok büyük teveccüh gördük. Bu yüzden Kandıra'nın sıkıntılarını çözebilmek adına aday olduk. 

*Ercüment Şahin Kandıra Belediyesi'ni alırsa hayalleri, projeleri neler?

Birinci önceliğim; Kandıra Belediyesi halkın belediyesi olacak. Kapımız sonuna kadar açık olacak, personelimizi de bu şekilde yönlendireceğiz. Geçmişte biz böyle bir belediyecilik yaptık. Halkın içindeydik, personelimiz de halkın içindeydi. Yine tüm personeli ile belediye başkanıyla halkın içinde halkın emrinde olan bir belediyecilik hizmetinde olacağız. Tüm halkımızı kucaklayacağız. Her zaman bize ulaşabilecekler. Bu konuda eksiklik gördüğüm için özellikle bunun altını çiziyorum. 

BELEDİYENİN GELİRİ DARDI

1994 yılında belediye başkanı olduğum zaman yapacağımız projelerle ilgili halkımıza bir kitapçık hazırlamıştık. O gün ki imkânlarla bugün ki imkânlar arasında çok büyük farklar var. 1930'larda çıkmış yasa ile yönetilen geliri dar olan bir belediyemiz vardı. O imkânlar içerisinde Kandıra'nın sadece merkezine yönelik bir şeyler yapabiliyorduk ama bugün Kocaeli Büyükşehir olduk, sınırlarımız büyüdü. Artık köylerimiz ile birlikte 50 bini aşkın vatandaşımızın belediye başkanı olacağız. Ben başkan olduğum zaman 5 bin 700 seçmen vardı. Bugün zannediyorsam merkezdeki seçmen sayısı 10 binin üzerine çıktı. Toplamda 35 binin üzerinde seçmen var. Hizmetleri Kandıra merkezle birlikte köylere de yaymak zorundayız.

EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ ÜRETİM VE İSTİHDAM

Öncelikle başlanmış fakat tamamlanamamış projelerin üzerinde duracağım. Yollar, parklar, köylerde yapılan bir takım hizmetler zor işler değil. Bunu herkes yapabilir. Bugüne kadar Kandıra Belediyesi'ne gelen her başkan elinden geldikçe ilçemize hizmet ettiler. Ancak Kandıra artık öyle bir noktaya geldi ki kendi insanımız iş bulmak için İzmit'e göç ediyor, İstanbul'dan veya büyükşehirlerden kaçmak isteyen vatandaşlar da emekli olduktan sonra Kandıra'ya yerleşiyor. Biz bu zinciri kırmak istiyoruz. Kandıra'dan göçü durdurmak istiyoruz. Şu anda Kandıra'da en büyük eksiğimiz üretim ve istihdam meselesidir. İstihdama yönelik uzun yıllardır hiç bir proje üretilemedi. En önemli proje Gıda Organize Sanayi Bölgesi idi ancak yıllardır faaliyete giremedi.

ARTIK BEKLEMEYECEĞİZ

Ben belediye başkanı iken Gıda OSB değil ama havayı kirletmeyecek olan Kandıra Organize Sanayi Bölgesi için çok çabalamıştım. Bunu Kandıralılar çok iyi bilir. Kandıra'nın Ahmatlı bölgesinde Organize Sanayi Bölgesi'nin hayata geçirmek için çok uğraş verdik, hatta son noktaya kadar getirdik. Benim  görevimin sona ermesinin ardından bu proje de rafa kaldırıldı. Şu anda Çal bölgesinde yapılacak olan Gıda Organize Sanayi Bölgesini biraz uzak olduğu için ilçeye yeterince fayda sağlamayacağını düşünsem de destekliyorum. İlçemize yakın olmasını arzu ederdik tabii. Ama şimdi madem oraya oldu on yılı aşkın bir zaman geçti. Bu projeyi hayata geçirmenin bu kadar zor olmadığını düşünüyorum ben.  Şu ana kadar çoktan hayata geçmiş olması gerekirdi. İnşallah biz 31 Mart'ta belediye başkanı olursak bunun takipçisi olacağız. Önüne bir engel çıktığında 6 ay bekletmeyeceğiz, 1 yıl beklemeyeceğiz 15 gün içinde çözülmesi için gerekirse halkımızla birlikte kapılarda yatacağız. Kandıra Cezaevi'ne bakarsak orada çalışan Kandıralı neredeyse yok, akşam olduğu zaman servisler İzmit tarafına gidiyor. Dolayısıyla Gıda OSB olduğu zaman da Kandıra'ya pek fazla fayda sağlayamayacak. Baştan bir takım önlemler alınmazsa yine oradaki istihdam İzmit'e kayar ve Kandıra halkımız yine yararlanamaz.

KANDIRA’NIN ÖNÜNE HER ALANDA ENGELLER ÇIKARILIYOR

Kandıra yolu da takip etmemiz gereken bir diğer önemli proje.  Temelini attık, bizim projemiz diyebilirler ancak bunların hayata geçmesi lazım. Takip edeceğiz derken istenirse gayret edilirse olur ama hangi kapıyı çalacaksın bilmek gerekir. Sadece “siz bekleyin, biz yapıyoruz, sizin adınıza düşünüyoruz” demekle olmuyor. O zaman 20 sene beklersin. İşini biliyorsan, kendin takip edersen, doğru kapıları çalarsan bu süre kısalır. Ben Kandıra belediye başkanı iken ilk defa Meslek Yüksekokulu açıldı Kandıra'ya ve ufak tefek imkânlarla tekel binasını eski halk eğitim binasını meslek yüksek okuluna verdik. Başta 2-3 bölüm geldi, sonra öğrenci sayısı binden 3 binlere yükseldi. Şimdi bakıyoruz öğrenci sayımız gittikçe azaldı. Kandıra’nın önüne her alanda engeller çıkarılıyor, biz bu engellerin tümünü aşacağız. 

KANDIRA'NIN ÖNÜNÜ AÇACAK PROJELER

Atıl vaziyette duran bir askeriyemiz var. O kadar büyük, o kadar değerli bir arazi ki geçmişte burası piyade alayıydı. Biz o zaman bile burasının büyümesi derdindeydik. Ama bakıyoruz şu an komutanlarımız binbaşı seviyesine düşmüş durumda. Personel sayısı, asker sayısı çok az. Burayı bir eğitim kışlası haline getirebilsek, rütbeli sayısını, asker sayısını arttırırsak, bunlar da Kandıra'ya inse, çarşıya çıksa esnafımız ekonomik olarak kalkınsa artma değer değil mi? İlçemiz turizm alanı ilan edildi ama  10 seneye yakındır sadece bir planlama çizgisi çekildi. Ancak hala planlar sonuçlanmadı. Dolayısıyla bu sorunu çözmezsek burada sorunlar çıkar. Vatandaş buralarda bir şeyler yapmak istiyor ama yapamıyor.  Ben mühendisim bunun nasıl yapılması gerektiğini çok iyi bilen biriyim. Büyükşehir’e gidip yetkililerle çok rahat konuşabiliriz. Büyükşehir Meclisi'nde bunu sürekli olarak gündeme getirebiliriz. Bu süreçleri hızlandırmamız lazım, bunlar hep Kandıra'nın önünü açacak olan projeler.

TÜM SIKINTILARI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

Tarımla ilgili projelerimiz var, köylümüze üretimde destek olmamız lazım.  Köylünün gelirini yükselten bir takım faaliyetler yapmamız lazım. Köylümüzün sorunlarını biliyoruz, gerek tarımsal anlamda gerekse hayvancılık anlamında yapılması gereken çok büyük adamlar var. Bu konuları da hep birlikte destek vererek elimizden geleni yapacağız. Aynı şekilde balıkçılarımızın da gelirlerini daha fazla yükseltmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Sporda, sosyo-kültürel alanda Kandıra'yı daha yukarılara taşıyacağız. Bakın bu yıl 150. yılımızı kutladık, en eski belediyeyiz ama milli gelirden en az faydalanan ilçeyiz. Bu bizim ağırımıza gidiyor. Bu sistemin değişmesi için yola çıktık. Halkımızla el ele, gönül gönüle tüm sıkıntıları çözüme kavuşturacağız.

*Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra’ya yapmış olduğu hizmetler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra’ya yaptığı hizmetleri kimse inkâr edemez. Özellikle İbrahim Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Kandıralılarla çok iyi ilişkiler kurdu. Kandıra’ya hizmet noktasında elinden geleni fazlasını yapmaya çalıştı. Yaptıkları için minnettarız. Ancak üretim ve istihdama yönelik hiçbir şey yapılmadı. Biz tamamlayıcı olacağız. Eksik kalanların tamamlanması için çok büyük gayret sarf edeceğiz. Kandıra için bu yola çıktık.

*Son olarak seçmene vermek istediğiniz mesaj nedir?

Sayın Kandıra halkımıza bana şuandan itibaren göstermiş oldukları teveccühten dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki bu ilgi ve alaka 31 Mart akşamına kadar artarak devam edecek ve 31 Mart akşamı inşallah belediyeyi kazanacağız. Bundan hiç kuşkum yok. Kandıra halkı ile birlikte Kandıra’yı yöneteceğiz. Bir araya toplandık tek hedef için, daha güzel, daha mutlu Kandıra için.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız