Çınar Çocuk Evi'nin açılışını Kılıçdaroğlu yaptı

8 Eylül 2021 Saat: 23:33
Çınar Çocuk Evi'nin açılışını Kılıçdaroğlu yaptı
İzmit Belediyesi tarafından Yeşilova Mahallesi’nde yapılan Çınar Çocuk Evi ve Sağlık Merkezi’nin açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile yapıldı.

İzmit Belediyesi tarafından Yeşilova Mahallesi’nde yapılan Çınar Çocuk Evi ve Sağlık Merkezi’nin açılışı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Programda; TBMM Meclis Başkan Vekili Haydar Akar, Çanakkale Milletvekili Hüseyin Erkek, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Vatan Partisi İl Başkanı Yalçın Arslan, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, sendika başkanları ve davetliler katıldı.

“SÖZ VERMİŞTİM”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından belediyenin çalışmaları sinevizyon gösterimi ile tanıtıldı. Açılış konuşmasını Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yaptı, “Göreve geldiğimde Atamın huzurunda söz verdim. Martın sonu bahar diyerek sözünü tutan bir başkan olmaktan gurur duyuyorum. Biz İzmit’in potansiyelini biliyorduk. İzmitlilerle ele ele yürüdüğümüzde neler olacağını çok iyi biliyorduk. Kadınların geleceğe güvenle bakabileceği, gençlerin gelecek kaygısı olmadan yaşayabileceği bir belediye olmaktı amacımız. İlk olarak israf masraflarını kıstık. Sosyal belediyecilik anlayışı gerekiyordu, bunu yaptık” dedi.

POZİTİF AYRIMCILIK
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarıma ‘yoksul mahallere öncelik vererek pozitif ayrımcılık yapın’ dedim. Gelir düzeyi yüksek olan çocuklar nasıl yetişiyorsa o çocuklar da öyle yetişsin istedik. Çocuklarını kreşe göndersinler istedik. Anne güven içinde çocuklarını kreşe getirebilsin. Anne çocuğunu güvenli bir kreşe bırakınca çarşıya, pazara ve düğüne gidebilir. Çocuk güven içinde besleniyor, bakılıyor. Şimdi el ele yürümekten bahsetti Fatma başkanımız. Ele ele yürümek çok önemli. Ele ele yürümek kimseyi dışlamadan, ötekileşmeden kentin sorununu çözmek demek. Sorunsuz bir dünya var mı? Hayır. Ama aklımızı kullanarak bu sorunları çözmeliyiz. Bazen bir kişinin on kişinin aklı yetmeyebilir. Ama beraber olunca üstesinden gelinir. Anneler çocuğu kime güvenip bırakacağız diyor. Öğretmenlerimiz sınavlarla seçildi. Anneler ve babalar içinde büyük bir güvencedir” diye konuştu.

MERKEZİN ÖZELLİKLERİ
885 metrekare kapalı alanda, 3 katlı binada hizmet verecek olan Yeşilova Çınar Çocuk Evi ve Sağlık Merkezi’nde 2 bin 900 metrekarelik park ve sosyal alan, kreş ve sağlık ocağı binasında bahçe, çocukların eğitimde kaldıkları sürede oyun oynayıp eğlenceli vakit geçirebileceği sosyal alan bulunuyor. 2 milyon 850 bin TL bütçeli merkezin 640 metrekare alanı kreş olarak hizmet verecek. Okul öncesi çocukların güvenle bırakılabileceği, eğitim, yemek, oyun ve sosyalleşme ihtiyaçlarının karşılanacağı kreşte; modern ve ergonomik 5 adet sınıf, spor odası, yemekhane ve faaliyet alanları bulunuyor. Yeni eğitim döneminde hizmete girecek olan kreşte aynı anda 90 çocuk yer alacak.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız