Bulut’tan, Bakan Varank’a dosya: “İlimize Model Fabrika kazandırmak istiyoruz”

14 Eylül 2021 Saat: 23:42
Bulut’tan, Bakan Varank’a dosya: “İlimize Model Fabrika kazandırmak istiyoruz”
KOTO Başkanı Necmi Bulut, ilimize Model Fabrika kazandırmak için ilk adımı attı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bir araya gelerek, dosyayı bizzat takdim eden Başkan Bulut, “Model Fabrika projesinde Kocaeli stratejik öneme sahip” dedi

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Prometeon Ar-Ge Merkezi’nin açılışı için ilimize gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüşme gerçekleştirdi. Bakan Varank’a, 8 pilot ilde hayata geçirilen Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezleri - Model Fabrika projesini ilimize de kazandırmak istediklerini ifade eden Başkan Bulut, üretim ve ticaret merkezlerinin kalbi konumundaki Kocaeli’de bu projenin gerekliliğine vurgu yaptı. çç

‘DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ’
Model Fabrika’nın, henüz dijitalleşme ve Endüstri 4.0 süreçlerini tamamlayamamış Kocaelili işletmeler için ‘gelecek’ anlamı taşıdığını ifade eden Başkan Bulut, görüşmede yaptığı konuşmasında, “KOTO olarak firmalarımızın dönüşümlerini tamamlamaları için projeler geliştiriyoruz. Model Fabrika da en önemli adımlarımızın başında geliyor. Pandemi’den en çok etkilenen sektörler yine bu dönüşümü sağlayamayan firmalardan oluşuyor. Bu süreci tamamlamamız kaçınılmaz. Desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

MODEL FABRİKA NEDİR?
Bakan Varank’a, konu ile ilgili hazırlanan kapsamlı bir dosya sunan Başkan Bulut, “Bir model fabrika, deneyimsel öğrenme teknikleri kullanılarak operasyonel mükemmeliyet ilkelerinin yaygınlaştırılmasını sağlayan bir araç olarak tanımlanıyor. Yani bir ürün üretilmeden önce burada deneyimleniyor. BM Kalkınma Programı desteği ile geliştirilen proje kapsamında Türkiye’de üretim yapan KOBİ’lere yönelik verimlilik artışı önceliği hedeflenmiştir. Model Fabrika, işletmelerin verimliliklerini ve rekabetçiliklerini artırmanın yanı sıra deneyimsel öğrenme tekniklerinden faydalanarak, teori ve pratiği birleştirmek suretiyle çalışanların yetkinlik kazanımlarını kalıcı hale getirmesini sağlamaktadır.

YENİ BİR SOLUK
Ayrıca Model Fabrika ile işletmelerimizin verimlilik artışının yanı sıra Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerimizin, kursiyerlerimizin ve fabrika çalışanlarının pratik yaparak deneyim kazanacağı ve bu sayede iş dünyamızın nitelikli personel ihtiyacını karşılamada fayda sağlayacağını düşünmekteyiz. Son olarak; Türkiye’nin en önemli üretim merkezi Kocaeli’de kurulacak Model Fabrika’nın imalat sanayiine yeni bir soluk getireceği ve başarı hikayeleri çıkaracağına inanıyoruz” dedi.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız