Başkan Uğur; “Belediyenin en büyük taliplisiyiz”

20 Eylül 2018 Saat: 08:07
Başkan Uğur; “Belediyenin en büyük taliplisiyiz”
MHP Kandıra İlçe Başkanı Ahmet Uğur, “Kandıra'da doğru strateji, doğru aday, doğru bir hedef kitlesi ile belediyenin en büyük taliplisiyiz” dedi.

MHP Kandıra İlçe Başkanı Ahmet Uğur ile birlikte gündeme dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Kandıra teşkilatı olarak yerel seçimlere hazır olduklarını söyleyen Uğur, genel merkezin ittifak kararı alması halinde talimatlara uyacaklarını ifade etti. Kandıra’da iddialı olduklarını kaydeden Uğur, şuan aday adaylık düşünen ve açıklayan kimsenin olmadığını ancak ittifak olmaması halinde aday adayı çıkacak birçok isim olacağını vurguladı. Uğur, “Halkımız milliyetçi ve ülkücü kadrolara güvensin. Milliyetçi ve ülkücü kadro bu ülke için gerektiği zaman her türlü fedakârlığı yapacak yapıdadır” diyor. İşte Uğur ile yaptığımız keyifli söyleşi;  

2019 yerel seçimlerine MHP Kandıra teşkilatı hazır mı?

MHP il teşkilatımız ve ilçe teşkilatlarımız olmak üzere tüm mahalle başkanlarımız sandık görevlileri, tüm yöneticilerimiz, herkes yarın seçim olacakmış gibi hazırdır. Aydın Ünlü’nün başlatmış olduğu 40 x 40 programları, etkili sandık görevlileri programı yarın seçim olacakmış gibi devamlı canlı tutuluyor.  Verileri dijital ortamlara taşımaya çalışıyoruz. Köy başkanlarımızdan ve sandık başkanlarımızdan veriler alıyoruz. Sık sık toplantı yaparak devamlı irtibat halindeyiz. Her an seçim olacak gibi heyecanımızı canlı tutuyoruz. 

TALİMATLARA UYARIZ

Cumhurbaşkanımız ve MHP Lideri Devlet Bahçeli 30 ilde ittifak yapabiliriz açıklaması yaptılar.Kocaeli'nde böyle bir ittifakın olması mümkün mü?

Bizim genel başkanımız önce milletim ve devletim daha sonra partim diyen bir liderdir. Önce devletin ve milletin menfaati ile uyan seçenekleri düşünür. Eğer liderimiz Kocaeli’nde ittifak yapılmasını uygun görürse bizde uygun görülen çerçevede bize verilen şartlar ve standartlarda il başkanımızın bize vereceği talimatlarla ittifaka uyarız. Cumhur ittifakında yaptığımız gibi devletimizin içinden geçtiği bu zor dönemde ülkemize zarar vermeyecek şekilde ittifaka katkı sağlayacağız. 

24 Haziran seçimlerinin ardından seçmene inip teşekkür ziyaretlerinde bulundunuz. Buralarda vatandaşın sizlerden ne gibi talepleri oldu?

Vatandaşın şahsi bir talebi yok. Ülkenin beka sorununun giderilmesi, devletimizin güçlü bir devlet milletimizin güçlü bir millet yapısına bürünmesini istiyor. Adaletli, herkesi kucaklayacak bir yönetim istiyor. Tabi bizim seçim alanımız Kandıra. Kandıra çiftçilik ve hayvancılıkla geçinen bir bölge olduğu için sezonluk da olsa turizm de var. Vatandaş refah düzeyinin yükselmesini istiyor. Ürettiğinin para etmesini istiyor. Tükettiğini ucuza mal etmek istiyor. Turizm alanında Kandıra’mız gerçekten cennet gibi bir alan. Yaz turizminin biraz daha genişletilerek otelciliğe dönmesini aynı zamanda kış turizmine de yapılacak olan yatırımlar ile bölgesel olarak kalkınmayı istiyor. Yolumuzun yapılmasını istiyor.

30 DÖNÜM YER BAĞIŞLANDI AMA ÜNİVERSİTE YOK

Herkes belediyeyi hangi partinin hangi başkanla kazanacağından çok Kandıra’ya nasıl fayda sağlayacağının derdine düşmeli. İnsanlar üniversite gelecek diye bekliyor. Bir hayırsever vatandaşımız 30 dönüm yer bağışladı ama üniversite yok. Bizim acilen genç nüfusu Kandıra’ya çekmemiz, göç eden gençlerimizi önlememiz lazım. Şuan köylerde gençlerimiz yok. Gıda OSB’yi bir an önce faaliyete geçirmemiz lazım. Askeriyenin eski yoğunluğuna kavuşturulup Kandıra’ya gelir getirmesini sağlamamız lazım. Tarım ve hayvancılıkta teşvikleri arttırıp üreticiyi desteklemek gerekiyor.Herkesin istediği gibi vatandaşların da istedikleri beklentileri bunlar. 

Kandıra Belediyesi'nin çalışmalarını yerinde buluyor musunuz?

Kandıra coğrafya açısından çok zor bir bölge. Söz verilip yapılan veya yapılmayan projeler var. Başarılı veya başarısız diyemem.  Büyükşehir Belediyesi köylerde çoğu bölgelere hizmet götürüyor. Hizmeti tam verdiği, ihtiyaçları tamamladığı bölgeler de var, hizmeti götüremediği bölgelerde var. 

“BELEDİYENİN EN BÜYÜK TALİPLİSİYİZ”

Belediye başkan adayınız var mı? Kandıra'da iddialı mısınız?

Biz Kandıra Belediyesi'ni almak için tabii ki iddialıyız bu iddiamızı 2014 yerel seçimlerinde gösterdiğimizi düşünüyorum. Belediyeyi almaya en yakın adaylardan biriydik. Vatandaşın Milliyetçi Hareket Partisi'nin yeni oluşan kadrolarına büyük bir ilgisi var. Şu an biz Kandıra'da doğru strateji, doğru aday, doğru bir hedef kitlesi ile belediyenin en büyük taliplisiyiz. 

Teşkilata başvuru yapan aday adayları var mı?

Şu an partimizde göz önüne çıkmış aday adayımız yok. Ama Milliyetçi Hareket Partisi'nin her neferi belediye başkan adayı olabilecek niteliktedir. Partimizin içinde yetişmiş olan her bir partilimiz bu sıfatı taşıyabilecek, donanımlı, vatandaş ile sıcak ilişkiler kurabilecek, herkese sevgi ve saygı içerisinde yaklaşacak olan yetişmiş arkadaşlarımız var. Günü geldiği zaman teşkilatımız en doğru isim üzerinde kararını verecek ve sahaya çıkacaktır. 

“KAYBIMIZ YOK”

İYİ Parti'nin kurulması ile birlikte Kandıra'da ayrılmalar kopmalar yaşandı mı?

İYİ Parti’nin kurulmasından en az etkilenen teşkilat belki de Kandıra teşkilatı olmuştur. Aldığımız oy oranlarına da bakılırsa son seçimlerde aldığımız oy oranı koruduk, hatta üzerine çıktık. Tabi ki içimizden illa ki İYİ Parti'ye oy verenler çıkmıştır. Ama bu yapı içimizden gittiği için, yıllardır üzerimizde yük olan bu kişiler partimizden ayrıldığı için MHP’ye gönül vermiş ancak oy vermeyen kişiler daha fazla oranla geri dönmüştür. Bir kaybımız yoktur.

Son olarak vermek istediğiniz mesaj var mı?

Biz Miliyetçi Hareket Partisi olarak kısır siyaset yapmayacağız. Yol kapatıcı siyaset değil, çözüm üreten siyaset yapacağız. Bizim için önemli olan vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi, ilçemizin hak ettiği değeri alması ve bölgemizin önünün açılmasıdır. Bunun için her türlü elimizi taşın altın koymaya hazırız. Belediyeye talip olmamızın en önemli amacı budur. Kandıra Belediyesi’ni Milliyetçi Hareket Partisi bayrağı altında dalgalandırıp, Kandıra’yı hak ettiği yere getirmek için mücadelemizi vereceğiz. Halkımız milliyetçi ve ülkücü kadrolara güvensin. Milliyetçi ve ülkücü kadro bu ülke için gerektiği zaman her türlü fedakârlığı yapacak yapıdadır.

 








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız