Başkan Hacıoğlu: Kiralar her yerde artıyor

14 Eylül 2021 Saat: 23:59
Başkan Hacıoğlu: Kiralar her yerde artıyor
Kocaeli’de kiralar son 1 yılda ortalama yüzde 62 arttı. Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu bu sorunun ülke genelinde yaşandığını, ilimize özgü olmadığını söyledi.

Kiralık evlerdeki fiyat artışları, ülke gündemindeki yerini koruyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com'un Türkiye'nin 81 ilinde yaptığı araştırmaya göre ülke genelinde kiralar son 1 yılda yüzde 55 arttı. Kocaeli ise Türkiye ortalamasının üzerinde. İlimizdeki yıllık kira artışı yüzde 62’yi bulmuş durumda.

KİRALIK BULMAK DA ZOR
Kira fiyatları aşırı yükselince, vatandaşlar ve öğrenciler de ev bulmakta zorluk çekiyor. Özellikle üniversitelerde yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte öğrenciler ev arama telaşına düştü. Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı Alpay Hacıoğlu da konut bulmanın zor olduğunu doğruladı. Hacıoğlu pandemi nedeniyle iki yıldır konut üretilmemesinden dolayı bu sıkıntının yaşandığını dile getirdi. Alpay Hacıoğlu şunları söyledi:

KONUT ÜRETİMİ ÇOK AZALDI
“Yaklaşık iki yıldır konut üretiminde düşüşler yaşandı. Bir yandan da pandemi nedeniyle öğrenciler yurtları tercih etmiyor. Boş ev bulmak imkansız değil ama zor. Kocaeli’nin sanayi şehri olması ve işçi sirkülasyonunun yaşanması da bu sorunları ortaya çıkaran nedenlerden bazıları. Öte yandan, kiraların artması ve konut bulamama sadece Kocaeli’nde yaşanan bir durum değil. Türkiye genelinde yaşanan bir sıkıntı. Niye geldiler demiyorum ama bir yandan da Afgan ve Suriyeli vatandaşların da gelmesiyle konut fiyatlarında artış yaşandı.”









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız