Adli yıl çelenk sunma töreniyle başladı

2 Eylül 2021 Saat: 07:55
Adli yıl çelenk sunma töreniyle başladı
Kocaeli'de adli yıl, Kocaeli Barosu'na bağlı avukatların İzmit Kültür Tepesi'nde gerçekleştirdiği çelenk sunma töreniyle başladı.

Her yıl 20 Temmuz'da başlayan ve 31 Ağustos'ta sona eren adli tatil bu yıl da sona erdi. Adliye çalışanları başta olmak üzere avukatların da izne çıktığı bu tatilin sona ermesiyle birlikte Kocaeli Barosu'na kayıtlı avukatlar adli yılın başlamasını kutlamak amacıyla İzmit Kültür Tepesi'nde bir araya geldiler. Adli yılın başlaması nedeniyle düzenlenen törende Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir hazır bulundu.

Çelenk sunma töreninde konuşan Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, avukatların ve avukatlığın sorunlarından bahsederken " Türkiye Cumhuriyeti devleti anayasamızın gereği bir hukuk devletidir. Hukuk devletine uygun yargı sürecinin zorunlu ve asli unsurları ise avukatlardır. Gün geçtikçe avukatların yargı süreci içerisindeki görevlerini yapmalarını engellemeye yönelik yasal ve fiili tasarruflar, görevini ifa ettiği için meslektaşlarımıza yönelen alçakça saldırılar sadece savunma mesleğini ifa eden bizlerin değil devletimizin hukuk devletinin sorunudur.

Bu sorun çözülmediği sürece hukuk devleti olmaktan bahis edilemeyeceği de ortadır. Bu sebeple yargının diğer asli unsurları olan hakim ve savcılar nasıl korkmuyorsa avukatların da aynı şekilde korunması mevcut yasal düzenlemelerin gözden geçirilerek yargı unsurlarına karşı görevleri başında işlenen suçlarda verilecek cezaların alt ve üst sınırlarının arttırılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı ve yeni adli yılın tüm yargı mensuplarına, çalışanlarına ve adalet bekleyen tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız