Zafer İlkokulu yeni binasına ne zaman kavuşacak?

18 Eylül 2019 Saat: 22:54
Zafer İlkokulu yeni binasına ne zaman kavuşacak?
Kandıra Zafer İlkokulu yeni binasının ihalesi tamam. Okulun eski binasının bir ay içerisinde yıkılması ve inşaatın başlaması bekleniyor.

1958 yılından bu yana öğrencilere hizmet veren, Kandıra’nın en eski okullarından Zafer İlkokulu’nun fiziki şartlarının yetersiz olmasından dolayı 2017 yılı içerisinde yıkılmasına karar verilmiş ve okulda eğitim gören 220 öğrenci geçici süreliğine Kandıra eski Sağlık Meslek Lisesi binasına taşınmıştı. Öğrenciler geçtiğimiz sene eğitim-öğretim yılında yeni okullarına kavuşmayı umuyorlardı ancak 2019-2020 eğitim öğretim sezonu başlamasına rağmen eski okul binaları dahi yıkılmadı.

ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM ÇİLESİ

Anasınıfı ve özel eğitim öğrencileri ile birlikte 220 ilkokul öğrencisi, mahallelerinde yürüyerek okula ulaşırken, 2 dönemdir neredeyse bir uçtan diğer uca taşınan okullarına servislerle veya kendi özel araçlarıyla ulaşıyor. Ulaşım çilesi çeken veliler de bu durumdan şikâyetçi. Bir an önce mahallerindeki okulun tamamlanmasını bekliyorlar.

İHALESİ TAMAM

Alınan bilgilere göre İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10 Haziran’da yeni binanın ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılacak ve eski binanın yıkımı gerçekleşecek. Hemen akabinde yeni okul binasının inşaatı da başlayacak. Şimdilerde okul öğrencileri ve veliler, bir an önce yeni okullarına kavuşmayı bekliyor.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız