Yabancı uyruklu eğitimciler, Kandıra’da konuk edildi

2 Ekim 2019 Saat: 07:26
Yabancı uyruklu eğitimciler, Kandıra’da konuk edildi
Kandıra Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen ‘’The ABC OF Wonders (Harikaların ABC’si) projesi kapsamında, yurt dışında eğitim veren yabancı uyruklu öğretmenler ilçede konuk edildi

Seyitaliler Atatürk Ortaokulu öğretmenleri ve beş farklı ülkenin eğitimcileri proje kapsamında, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bir araya geldiler. Farklı kültür ve yöresel farklılıkları tecrübe etmek amacıyla Kandıra’ya gelen İtalya, Portekiz, Romanya, İzlanda ve Yunanistan uyruklu eğitimciler ilçenin doğa güzellikleri olan Kerpe, Cebeci, Pembe Kayalar, Kumcağız başta olmak üzere, Ormanya Yaşam Parkı, İzmit Kültür Gezileri ve İstanbul Kültür Gezilerine katıldılar. Eğitimcilere Marmara bölgesinin iklim, kültürel ve fiziki yapısıyla alakalı bilgiler verildi.

KÜLTÜREL KUCAKLAŞMA

Kandıra Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen ziyaretlerin son gününde eğitimcileri Kandıra Belediyesi’nde misafir eden Başkan Adnan Turan, “Eğitime önem vermeyen bir toplumun yaşaması mümkün değildir. Biz Kandıra Belediyesi olarak eğitime ve gençlerimize önem veriyoruz. Kandıra’da, Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle gençlerimiz için birçok kültür, eğitim ve sanat merkezleri açtık. Amacımız, bilgili, donanımlı, fikir üretebilen gençler yetiştirmek. Harikaların ABC’si projesi ve bu tür projeler sayesinde hem öğretmenlerimiz, hem de öğrencilerimiz, farklı ülkelerin sosyal ve kültürel yapısını yakından görme imkânı buluyor. Kültürel kucaklaşmanın yaşandığı bu projeler, dünya ülkelerine kardeşlik adına verilen en güzel mesajdır. Bu nedenle bu projenin gerçekleşmesinde emeği olanları kutluyorum” şeklinde konuştu.

HAYRAN KALDILAR

Ziyaret esnasında gurubu adına söz alan Romanya ülke vatandaşı Lidya Boje ise “Türkiye’nin eğitim sistemi bizim için büyük bir örnek, öğrencilerinize büyük yatırımlar yapmışsınız biz buna hayran kaldık. Bunun dışında bizim ülkemizde sokak hayvanları için bakım evleri var ücret ödüyoruz ve çok pahalı. Sizin ülkenizde ise devletiniz tarafından ücretsiz hizmet veriliyor. Biz bu ziyarette çok şey gördük ve öğrendik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ziyaret Başkan Turan’ın eğitimcilere Kandıra manda yoğurdu ve Kandıra keten bezi hediye etmesiyle son buldu.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız