Valilik açıkladı: Kocaeli’de mesai saatleri değişti. Şimdi top belediyelerde

1 Aralık 2020 Saat: 20:18
Valilik açıkladı: Kocaeli’de mesai saatleri değişti. Şimdi top belediyelerde
Kocaeli Valiliğinden son dakika açıklaması. Kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatleri 10:00 ile 16:00 saatleri aralığına çekildi

Kocaeli Valiliği tarafından açıklanan son dakika kararıyla, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı şekilde mesai saatleri düzenlendi. Valilik bazı istisnaları paylaşarak kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerinin 6 saate düşürüldüğünü açıkladı.

PEKİ BELEDİYELER?
Kocaeli Valiliğinin getirdiği karar şu aşamada belediyeleri kapsamıyor. Belediyelerdeki mesai saati değişikliği belediye başkanlarının ukdesinde olacak. Yani bu genelgeyi belediyelerin uygulama zorunluluğu şu aşamada yok. Son karar belediye yönetimlerinde olacak.

İŞTE O KARAR

Valilikten yapılan açıklamaya göre, şu ifadelere yer verildi:

“Koronovirüs ile mücalede alınan yeni tedbirler kapsamında; İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerin mevzuatlarında belirtilen çalışma saatleri saklı kalmak kaydıyla, (7/24 çalışma saati uygulaması ile zorunlu hizmetleri yürüten, vardiya usulü ile çalışan kurum ve kuruluşlar ile Emniyet, Jandarma, Sağlık, 112 Acil Çağrı Merkezi, AFAD, Zabıta hariç) tüm kurum ve kuruluşların mesai saatlerinin 02.12.2020 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar 10.00-13.00 /13.30-16.00 saatleri olarak uygulanması Valiliğimizce uygun görülmüştür.”








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız