Türkkan mecliste Kandıra için konuştu

10 Aralık 2019 Saat: 17:05
Türkkan mecliste Kandıra için konuştu
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kandıra’nın eğitim ve buna bağlı göç sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Kandıralılara ayrı bir değer veren ve ilçenin sorunlarını sık sık gündeme taşıyarak bunu kanıtlayan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, son olarak Kandıra’nın eğitim sorunlarını ve buna bağlı olarak ilçe nüfusunun giderek azalmasına dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması isteğiyle yazılı soru önergesi veren Türkkan önergesinde,“Kocaeli’nin Kandıra ilçesindeki eğitim kurumları arasında Fen Lisesi bulunmamaktadır. Mahalleleriyle beraber dağınık bir yerleşim alanı olan bölgede Fen Lisesini tercih eden öğrencilerimiz çevre illerde eğitim görmektedir. Kandıra’yı İzmit’e bağlayan yolun uzun seyehat süresinden dolayı ve yolun yetersiz olmasından kaynaklı olarak, ayrıca yol masrafları göz önüne alındığında veliler çocuklarıyla birlikte çevre ilçelerde ikamet etmektedir” ifadelerini kullandı.

FEN LİSESİ YAPILACAK MI?

Türkkan, Bakan Ziya Selçuk’a “Kocaeli Kandıra ilçesi için bakanlığınız tarafından herhangi bir Fen Lisesi yapımı düşünülmekte midir? Düşünülmekte ise inşaata başlangıç ve okulun planlanan hizmete giriş tarihi ne zamandır? Kandıra ilçesi eğitim yatırım programları kapsamında önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapımı planlanan ilk-orta öğretim ve lise sayısı kaçtır? Program dahilinde belirlenen inşa ve hizmet takvimi nedir?” sorularını sordu.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız