Tüketici mahkemelerindeki iş yoğunluğu! Takviye şart

11 Ekim 2020 Saat: 08:01
Tüketici mahkemelerindeki iş yoğunluğu! Takviye şart
Vatandaş ile satıcı firmalar arasındaki köprü olan Tüketici Hakem Heyetlerinde müthiş bir yoğunluk var. Kandıra ve Kartepe’nin de bağlanması yoğunluğu tavan yaptırmış durumda.

Kanun, belli bir miktarın altındaki tüketici şikayetlerini mahkemenin değil Tüketici Hakem Heyetlerinin karara bağlamasını emrediyor. Ve bu heyetler pek çok yerde inanılmaz hızlı kararlar alarak vatandaşın mağduriyetinin önüne geçiyor.

İŞ YÜKÜ ÇOK ARTTI
Pandemi döneminde alınan tedbirler nedeniyle elbette her kurumun işleyişinde yavaşlama oldu. Ancak bazı tüketici hakem heyetleri var ki, iş yükü çok arttı. Dolayısıyla karar verme, sorun çözme süreleri de inanılmaz derecede uzadı.

KANDIRA VE KARTEPE DE
İşte o heyetlerden biri de İzmit Tüketici Hakem Heyeti. İzmit Kaymakamlığı bünyesinde ve binasında faaliyet gösteren İzmit Tüketici Hakem Heyetine, Kandıra ve Kartepe’nin de bağlanması yoğunluğu tavan yaptırmış durumda.

TAKVİYE YAPILMALI
Pandemi koşulları nedeniyle personel sayısı az, dosya koyacak yer ise neredeyse yok. İzmit Tüketici Hakem Heyetinde yeni dosyalara yaklaşık 1 yıllık süre verildiği iddia ediliyor. Yetkililerin hakem heyetine personel takviyesi yapması isteniyor.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız