Sevinin Çocuklar Övünün Büyükler

23 Nisan 2019 Saat: 16:53
Sevinin Çocuklar Övünün Büyükler
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yıldönümü Kandıra’da coşkuyla kutlandı.

Kandıra’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hükümet Konağı Bahçesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Ardından bayram kutlaması için Kandıra Anadolu Lisesi Bahçesi’ne geçildi. Yoğun katılımın gerçekleştiği programa Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Ali Akyaka, Belediye Başkanı Adnan Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Hasan Dombaycı, İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Kartal, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Can Bozkurt,  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Damla Tosun, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ergün Şen, siyasi parti temsilcileri, kurum idarecileri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program birbirinden güzel gösterilerle devam etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Ulu Önder Mustafa Kemal’in çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda öğrencilerin şiirleri herkesi etkilerken, Halkoyunları ve rap gösterileri ise büyük beğeni topladı. Çalışmalarını büyük heyecanla sergileyen çocuklar izleyicileri kendilerine hayran bıraktı.

Zafer İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı Gösterisi, Zafer İlkokulu Halkoyunları Gösterisi (Atabarı), Akçakoca İlkokulu Anasınıfı Gösterisi, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Şampiyon Gösterisi, Akçakoca İlkokulu Halk Oyunu Gösterisi, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Zumba Gösterisi, Akçakoca İlkokulu Seymen Gösterisi, Kandıra Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokulu Zeybek Gösterisi. Zafer İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı Ayyıldızlı Bayrağım 3/A sınıfı Artvin Yöresel Halkoyunları, Şiir 4/A VE 4/B Egemen Altınten ve Ayşe Yılmaz. Akçakoca İlkokulu Anasınıfı Narin Prenses ve Türkiyem. Akçakoca İlkokulu 3/C Ankara Yöresi Fidayda, 3/E ve 3/F Artvin Yöresi Halk Oyunları gösterileri izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

 

Ödüller Verildi

Büyük coşkuyla kutlanan törenin ardından ilçe genelinde düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Anasınıfı Öğrencileri Arası Resim Yarışması

  1. Leysan Tayfun              Selma Orhon Atameriç Anaokulu
  2. Zeynep Bilgim              Selma Orhon Atameriç Anaokulu
  3. Nehir Pekcan               Selma Orhon Atameriç Anaokulu

İlkokul  Öğrencileri Arası Resim Yarışması

  1. Vesile Ezer Uğur             Akçakoca İlkokulu
  2. Ceylin Dilek Akbaş         Akçakoca İlkokulu
  3. Betül Nergis                    Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Ortaokul Öğrencileri Arası Resim Yarışması

  1. Sümeyye Güneş              Kandıra Bozburun Ortaokulu
  2. Sümeyye Dinç                  Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu
  3. Meryem Akçan                Şehit Abdulsamet Özen Ortaokulu

Ortaokul Öğrencileri Arası Şiir Yarışması

  1. Kaan Ensar                      A.K.V. Ballar Ortaokulu
  2. Kerem Kadri Yıldız         Anadolu İmam Hatip Lisesi
  3. Busenaz Çiftçioğlu         Kefken Şehit Oğuz Kır Ortaokulu








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız