“Servis İçeri Alınmadı Engelli Öğrenciler Sırılsıklam Oldu”

26 Aralık 2019 Saat: 17:30
“Servis İçeri Alınmadı Engelli Öğrenciler Sırılsıklam Oldu”
Kandıra bulunan özel eğitim sınıfında eğitim gören öğrencileri taşıyan servisin, yağmura rağmen güvenlik görevlisi olmadığı gerekçesiyle okul bahçesine alınmadığı ve engelli öğrencilerin sırılsıklam ıslandığı iddia edildi

Kocaeli Kandıra Tasvire Hurşit Güneş İlköğretim Okulu’nda bulunan özel eğitim sınıfında eğitim gören bedensel engelli öğrencileri taşıyan servisin, yağmura rağmen güvenlik görevlisi olmadığı gerekçesiyle okul bahçesine alınmadığı ve engelli öğrencilerin sırılsıklam ıslandığı iddia edildi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde Tasvire Hurşit Güneş İlköğretim Okulu’nda bedensel engelli öğrenciler için açılan özel eğitim sınıfına her gün öğrencileri taşıyan servis minibüsü, iddialara göre dün okulda güvenlik görevlisinin bulunmaması sebebiyle okul bahçesine alınmadı; bedensel engelli öğrenciler yağmur altında kalarak ıslandı. 11 yaşındaki yürüme engelli kızı yağmurda sırılsıklam olan baba Mustafa Dönmez, duruma tepki gösterirken, okul müdürünün kendisine hoş olmayan bir tavır sergilediğini de öne sürdü.

Mustafa Dönmez, şunları aktardı: “Tasvire Hurşit Güneş İlköğretim Okulu’nda, bedensel engelli öğrencileri için açılan, özel eğitim sınıfı mevcut. Bu sınıfta okuya 7 kadar öğrenci var. Bu öğrenciler için özel bir servisimiz var, her gün öğrencileri sabah okula bırakıyor, akşam da alıp evlerine getiriyor. O öğrencilerden biri de benim kızım. 11 yaşında ve yürüme engelli. Diğer öğrencilere göre biraz daha durumu sıkıntılı, yürüyemiyor. Dün sabah servis evimize gelerek kızımızı aldı, diğer öğrencilerle birlikte okula götürdü. Hava yağmurluydu. 10-15 dakika sonra okuldan arandık. ‘Çocuğunuz yağmurda ıslandı, kıyafet getirmeniz gerekiyor’ dendi. Kıyafetlerini aldım, okula gittim.

Sordum, güvenlik görevlisi toplantıda mı, izinli mi neymiş, bu yüzden okula servis aracını almamışlar. Güvenliğin olduğu yerde duran tekerlekli sandalyenin de orada durması istenmediği için servis hostesi okuldan tekerlekli sandalyeyi almış gelmiş, kızımı alıp okula götürmüş. Okulun giriş kapısı ile bahçe kapısı arası 100 metre kadar. O mesafeyi aşana kadar kızım ıslanmış. Tabii diğer çocuklar da onun kadar olmasa da ıslanmış.

Müdürün odasına girdim, kızımın neden ıslandığını, okul bahçesine servisin neden alınmadığını sordum. Güvenliğin toplantıda olduğunu söyledi. Neden yerine başkasının konulmadığını sorunca da ‘Sen bana hesap soramazsın’ tarzı ifadelerle tepki gösterdi. Ben sadece olup biteni anlamaya çalışmak için sordum oysa. Servis, normalde okulun bahçesine alınmıyor ama yağmurlu havalarda alınıyormuş. Bunlar özel öğrenciler çünkü. Diğerleri koşar 1 dakikada okulda olur, bu çocukların öyle bir lüksü yok. Daha anlayışlı davranılabilirdi” dedi.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız