Namazgâh Kültür Merkezi ve Tema Park, dev iftarla açıldı

24 Mayıs 2018 Saat: 16:32
Namazgâh Kültür Merkezi ve Tema Park, dev iftarla açıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Kandıra Belediyesi tarafından hayata geçen Namazgâh Kültür Merkezi ve Tema Parkı, düzenlenen 3 bin kişilik dev iftar organizasyonuyla açıldı.

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in gözde projelerinden biri olan Namazgâh Kültür Merkezi ve Tema Parkı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile tamamlanarak 3 bin kişilik dev iftar organizasyonuyla hizmete açıldı. Programa AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu ve İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Sağlık eski bakanı M. Kazım Dinç, siyasi parti temsilcileri, kurum idarecileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katılım sağladı.

KÖKEN’DEN KARAOSMANOĞLU’NA TEŞEKKÜR

İftar yemeğinden önce açılış konuşmasını yapan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, “Ramazan ayının mübarek akşamında binlerce vatandaşımızla birlikte oruç açmanın ve aynı zamanda Namazgâh Kültür Merkezi ve Tema Parkımızı ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bölgenin en güzel parklarından birini burada hemşerilerimizin hizmetine açtık. 750 kişilik düğün salonumuz ve toplantı salonlarımızı halkımıza kazandırdık. İnşallah ileride restoran ve kafeteryamızı da tamamlayarak güzel bir tesisi tamamlamış olacağız. Projenin başından sonuna kadar her zaman arkamızda olan Sayın Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi. Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal ise Kandıra’ya yakışan bu güzel hizmette emeği geçenlere teşekkür etti.

‘BİZE YAKIŞMIYORDU’

Ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kandıra’mıza güzel hizmetler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Namazgâh Deresine 2014 yılı Temmuz ayında geldiğimde utanmıştım. Tüm Kandıra’nın kanalizasyonu, sanayinin pisliği bu dereden akıyordu. Burnunuzu tıkayarak bile buradan geçmek mümkün değildi. Bize yakışmıyordu. Hemen projemizi yaptık ve burayı tertemiz pırıl pırıl bir hale getirdik. Yollarımızı yaptık, doğalgazımızı getirdik, Namazgah Barajımızı yaptık, su problemimizi çözdük, içme suyu ve atık su arıtma tesislerimizi yaptık. Kandıra’nın birçok eksikliklerini gördük, tamamladık. Eğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu milletin önüne geçmeseydi, 16 yıl önce AK Parti’yi kurmasaydı, Türkiye’de böyle bir hükümet kurulmasaydı Kandıra’da yaptıklarımızın onda birini yapamazdık. Liderlik önemli. Allah ondan razı olsun” dedi.

‘KANDIRALILARA GÜVENİYORUM’

Sözlerini sürdüren Karaosmanoğlu, “Cumhurbaşkanımız kendisine düşen görevi fazlasıyla yapıyor. Bize düşen görev de hep birlikte, gönülden, bayrağımız ve ülkemizin onuru için, kalkınması ve gelişmesi için, birlik ve beraberliği için, güvenliği için Cumhurbaşkanımızın yanında olacağız. Ben Kandıralı kardeşlerime bu anlamda güveniyorum. Çünkü her zaman Hak’tan yana, doğrunun, faydalı olanın yanında olan tavrını ortaya koymuştur. 24 Haziran’da da bunu en güzel şekilde gösterecektir. Ben inanıyorum ki ilçelerimizin arasında Kandıra birinci olacaktır. Allah’ın izniyle 24 Haziran Türkiye’nin yeniden dirilişini, yeniden dünya insanlığına rehber, model, önder oluşunun yeni bir başlangıcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘KANDIRA’MIZ KOCAELİ’MİZİN PARLAYAN YILDIZIDIR’

Kandıra’ya yatırımların devam edeceğini belirten Kocaeli Miletvekili İlyas şeker, “Sayın Cumhurbaşkanımız belediyecilikten geldiği için yerel hizmetleri çok önemsediğinden dolayı bütçede belediyelere çok ciddi pay ayrıldı. 2002 yılında bütçenin yüzde 4-5’i belediyelere ayrılırken, 2018 yılında yüzde 10’u ayrıldı. Bu ayrılan paylarla birlikte ilimize çok güzel hizmetler yapıldı. Ben burada Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Kocaeli’nin tamamına hizmet götürüyor ama Kandıra biraz daha farklı. Buraya ciddi anlamda hizmetler yapıldı. Kandıra daha çok hizmete layık ve daha fazlası da yapılacaktır. Kandıra’mız Kocaeli’mizin parlayan yıldızıdır ve bu anlamda yerel yönetimler ve bizler Ankara’da elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi.

‘DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ’

Kandıra halkının Ramazan ayını tebrik ederek konuşmasına başlayan Kocaeli Miletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ise, “16 yıl önceki Kandıra’yı çok iyi biliyorum. Nereden nereye geldik. Birkaç sene önce burada oturduğumuz alanın nasıl olduğunu, yollarımızın nasıl olduğunu, hastanemizi çok iyi biliyoruz. Sağlıktaki dönüşümü, gelinen noktayı hep birlikte görüyoruz. Hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bunlar daha başlangıç, yolun başındayız. Vakit kaybetmiş Türkiye’nin kazançlarını arttırmak için çok daha hızlı çalışacağız. İnşallah 24 Haziran Türkiye tarihinde bir milat olacak ve ülkemiz şahlanarak yoluna devam edecek” şeklinde konuştu.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız