Muhtarlar Günü törenle kutlandı

20 Ekim 2019 Saat: 07:11
Muhtarlar Günü törenle kutlandı
Kandıra'da19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle tören ve etkinlikler düzenlendi.

Namazgâh Kültür Merkezimizde düzenlenen törene, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Karakoç, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mustafa Satılmış, Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Musa Yener, siyasi parti ilçe başkanları, meclisi üyeleri, mahalle ve köy muhtarları, daire müdürleri ve kurum temsilcileri katıldı. Program Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.  

Muhtarlar adına günün anlam ve önemini belirten konuşma 8. kez  Muhtar seçilen Terziler köy Muhtarı Dursun Kalay tarafından yapıldı.

Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, yaptığı konuşmada, muhtarlıkların, ülkenin yönetim sisteminde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Muhtarlık mevzuatının, cumhuriyet tarihinden önce yürürlüğe girdiğine işaret eden Ünal, şunları söyledi:"Türkiye'nin şartlarına, demokratik yapısına, sosyolojik yapısına, uygun olarak hazırlanmış bir mevzuattır. Zaman içerisinde değişiklikle birlikte olmakla beraber, muhtarlıklarımız da bir takım düzenlemeler yapılması günümüzde bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu konuda yapılan çalışmalar, yerel yönetim muhtarlarımızın görüşleri almak suretiyle önümüzdeki süreçte, tekrar gözden geçirilecektir. Mülkü idari amiri olarak bizlerin, en yakın çalışma arkadaşlarımız köy ve mahalle muhtarlarımızdır."  

Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mustafa Satılmış da her yıl 19 Ekim'in Muhtarlar Günü olarak kutlandığını belirterek, "Muhtarlarımız seçilmişlerin içinde mahallesi tarafından en demokratik seçimle seçilmiş kişilerdir. Görev yaptıkları köy ve mahallelerdeki sorunların çözümü, vatandaşların talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda, kanıtı idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer hizmet odaklarıdır. Bizzat yaşadıkları ve görev yaptıkları mahallelerinin her türlü sorununu ilgili yerlere aktarma ve takip etme görevini gerçekleştiren muhtarlarımız, vatandaşlarımızın hizmetle buluşturulması noktasında tüm resmi kurumların çalışma arkadaşıdır." ifadesini kullandı.

Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Musa Yener," Muhtarlar olarak bizler, sorumluluk alanlarımızda, insanlara şefkatle yaklaşarak, onların derdine çare bulmak için, ilgili kurumlar ile vatandaş arasında, köprü vazifesi yapmaktayız. Bizler mahallemizde devletin gözü, kulağı, eli, ayağı konumundayız. Mevcut yapı içerisinde, görevimizi en iyi şekilde yapmak için çalışmaktayız. Vatandaşın derdini, sıkıntısını çözmek için gece gündüz çalışan, yine muhtarlar olarak bizleriz. Unutmayalım ki muhtarlar; devletin en ücra köşesine uzanan eli ve milli iradenin birer temsilcisidir. Devletin halkla en sıcak temas noktası, güler yüzü, halkın yönetime katılımının, en önemli aracıdır. Çalışmaları kolaylaştırmak ve kamu hizmet sunumlarında hız, etkinlik ve performansın arttırılmasında lokomotif görevi yine muhtarlar olarak bizlere düşmektedir. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak, gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Dolayısıyla, halkımızın seçimiyle işbaşına gelmiş muhtarlar olarak, son derece önemli bir makamda bulunmaktayız. Bu sebeple, hem mahallemizde örnek kişi olma zorunluluğumuz, hem de vatandaşların acı gününde mutlu gününde onların yanında olma sorumluluğumuz vardır" dedi.

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan,"Kocaeli’mizi Marka Şehir yapma hedefi var. 96 Mahalle Muhtarımız ve Kandıra vatandaşlarımızla birlikte en büyük desteğin Kandıra’mızdan geleceğini Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a ilettik. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Kandıra’mızı Sahil Kasabası yapma derdimiz var. Hep birlikte, Kocaeli’mizin Parlayan Yıldızı Kandıra’mız olması için, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın desteği ile bu hedefe ulaşmak adına hizmet edeceğiz" dedi.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız