Kurtulmuş: 'Ahbap-Çavuş İlişkileri Geride Kaldı'

20 Ekim 2019 Saat: 07:14
Kurtulmuş: 'Ahbap-Çavuş İlişkileri Geride Kaldı'
AK Parti İl İstişare Kurulu toplantısına katılan Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, kongre sürecinde ahbap-çavuş ilişkilerinin olmayacağını ve bu anlayışın artık AK Parti’de geride kaldığını söyledi.

AK Parti İl İstişare Kurulu toplantısı AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un katılımı ile gerçekleştirildi. Beytül Kebap’ta gerçekleştirilen toplantıya Kurtulmuş ile birlikte eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, MKYK üyesi ve milletvekili Emine Zeybek, Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, Cemil Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Büyükşehir eski Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediye başkanları, ilçe başkanları, AK Parti'de çeşitli kademelerde görev yapan istişare kurulu üyeleri katıldı.

SADECE ERYARSOY YOKTU

Nihat Ergün’ün partiden istifa etmesinin ardından yeni isimlerin istifa edip etmeyeceği merak konusu olan AK Partili isimlerin tamamına yakını İstişare Kurulu toplantısında yerini aldı. Eski İl Başkanı Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan toplantıya katılırken 31 Mart Yerel seçimlerinin ardından istifa eden Abdullah Eryarsoy toplantıya katılmadı. Toplantıda 31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterilmeyen eski belediye başkanlarından Adnan Köşker ve İsmail Baran istişareye katıldı. İstifa edeceği söylenen eski milletvekillerinden Eyüp Ayar da toplantıya katıldı. Eski vekillerden Cemalettin Kaı da istişareye katılanlar arasında. İstişare toplantısı, AK Parti’nin kökleri ile buluştuğu toplantı gibi oldu. 

KİMSE BEKLEMİYORDU

Barış Pınarı Harekatı ile ilgili önemli açıklamalar yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlayacak adımları atmaktan asla geri adım atmayacağını belirtti. Türkiye’nin tedbirlerde geri adım atacağı düşünüldüğü yerde aksine ileri adımlar attığını belirten Kurtulmuş, “Biz Kıbrıs’taki kardeşlerimizin haklarını koruyarak Akdeniz’de doğalgaz aramaya başladık. Türkiye kendi sınırında kurulan terör devletine karşı tüm uluslararası baskılara karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı.

BİR SAAT BEKLEMEYİZ

Avrupa bize PKK ve PYD’nin arkasında olduğunu söyledi. Türkiye’nin operasyonu yapamayacağını düşündü. Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımızın ve güvenlik güçlerimizin kararlılığı ile operasyon başlatıldı. Türkiye operasyonu 120 saat durdurdu. Eğer verilen sözler tutulmazsa bir saat durmayacağımızı Cumhurbaşkanımız dosta düşmana ilan etti. Tüm dünya operasyonu Türkiye’nin başarısı olarak lanse etti. Sahada güçlü olmayanın masada gücü olmaz. Şimdi masada da güçlü çıkmanın vaktidir. Türkiye mektup diplomasisi ile yola getirilecek bir ülke değildir.

OYUNLARI BOZACAĞIZ

Güçlü siyasi liderler güçlü siyasi partiler üzerinden ilerler. Çelik gibi iradeye sahip olan bir kadroya sahip olmamız gerekiyor. AK Parti’nin medeniyet mücadelesine destek veren sizlerle daha zor bir mücadeleye gireceğiz. Bizim başarımız görüldükçe dost görülen devletlerin aynı safa geçtiğini gördük. BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma ile liderliğini bir kez daha gösterdi. Uluslararası güçlerin oyunlarını bildiğimizi ve bunları bozacağımıza dikkat çekti.

ERDOĞAN SİZİ TAŞIMAYACAK

AK Parti’nin önümüzdeki kongre süreci diğer kongrelerden daha önemli. Birlik ve beraberlik içinde en güçlü siyasi kadroları bulup onlarla yolumuza devam etmek zorundayız. İstanbul ve Ankara seçimleri bize siyasi aktörlerimizin Cumhurbaşkanımızın gölgesine sığınarak siyaset yapma devrinin bittiğini gösterdi. Mahalle başkanlarımızdan ilçe başkanlarımıza kadar herkes milletin itibar ettiği isimler olmalı. Liderimizin kendisini taşıyamayacak insanları taşıyacak gücü yoktur.

UMURUMUZDA DEĞİL

Tüm aktörlerimizin halk tarafından benimsenmesi gerekiyor. Kongre süresince Ömerleri, Alileri, Haticeleri, Zeynepleri bulup seçmek zorundayız. Kocaeli’de çok güçlü siyasi aktörlerle devam etmek zorundayız. Siyasi aktörlerimizi belirlerken ahbap-çavuş ilişkileri geride kaldı. Kimseyi taşıyacak imkan ve lüksümüz yok. Herkes bu davayı taşımak zorunda. İş size düşüyor. En güçlü adayları bulacaksınız. Birilerinin AK Parti’den ayrılıp ne yapacağı, diğer siyasi partilerin ne yapacağı bizim umurumuzda değil. Asıl olan bizim ne yapacağımızdır” dedi.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız