Kocaelispor, 90+3'te Karşıyaka'yı yıktı!

1 Mart 2020 Saat: 23:20
Kocaelispor, 90+3'te Karşıyaka'yı yıktı!
Kocaelispor, Karşıyaka’yı 3-2 puanını 58’e yükseltti. 30 bin taraftarın akın ettiği karşılaşma, Kocaeli Stadı’nda oynanan en çok seyircili maç olarak tarihe geçerken stada gelen taraftarlar Mehmetçiğimize selam gönderdi.

TFF 3.Lig 2.Grup’ta üst üste üç galibiyet alarak yeniden seri yakalayan, en yakın rakiplerinin 10 puan önünde lider durumda bulunan 55 puanlı Kocaelispor, 26.hafta maçında 41 puanla 4.sırada yer alan ve Play-Off mücadelesi veren Karşıyaka’yı ağırladı. Kocaeli Stadı’nda oynanan maça ilgi beklendiği gibi büyük olurken 30 bine yakın taraftar stada akın etti, çok talep olunca kuzey kale arkasının üstü de maçın başlamasının ardından açıldı. Kocaeli Stadı’nın seyirci rekoru kırılırken 3.Lig’e ait seyirci rekorunun bu maçta kırıldığı öğrenildi.

TEZAHÜRATLA BİRLİKTE GOL DE GELDİ

Maçın ilk 5 dakikasında Hodri Meydan şehitlerimizin anısına tezahürat yapmadı. Ardından gelen tezahüratla birlikte Kocaelispor da golü buldu. Hızlı atak sonucunda soldan ceza sahasına inen Ali Han topu arka direğe doğru gönderdi. Müsait durumda olan Talha Mayhoş, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Kocaelispor öne geçti. Dakikalar 29’u gösterdiğinde bu kez sahneye Yakup Alkan çıktı. Burak’ın muhteşem pasıyla topla buluşan golcü futbolcu, düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı.

İKİNCİ YARI ÇOK ETKİSİZDİK

Konuk ekip Karşıyaka, gol için baskı kurmaya çalışırken aradıkları gol 32.dakikada Metin’in ayağından geldi, ilk yarı 2-1 Kocaelispor üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarının hemen başında Karşıyaka beraberliği sağladı. İzmir temsilcisinde Doğukan skora dengeyi getiren golü kaydetti. Konuk ekip, bu golden 5 dakika sonra da Doğukan ile net pozisyondan yararlanamadı. Beraberlik golünün ardından Kocaelispor, pozisyon üretmekte zorlu çekerken oyuna sonradan dahil olan Gökdeniz’in 82.dakikada ceza sahasına kat etmesiyle yakalanan pozisyonda Karşıyaka savunması araya girdi, sonuç çıkmadı.

SAHNEYE UZATMADA ALİ HAN ÇIKTI

5 dakikalık uzatma bölümünde ise galibiyet golü geldi. Ceza sahasına gelen topta savunmanın hatasını iyi değerlendiren Ali Han Tunçer, Karşıyaka kalecisi Erdoğan’ı mağlup etti ve Kocaelispor bu golle sahadan 3-2 galip ayrılan taraf oldu. Bu sonucun ardından üst üste dördüncü galibiyetini alan Kocaelispor, puanını 58’e yükseltti ve Turgutluspor’la arasındaki 10 puanlık farkı korudu. Yeşil-Siyahlılar, önümüzdeki Pazar günü deplasmanda Erbaaspor’a konuk olacak.

90+3’TE ALİ HAN ATTI

İkinci yarıya daha derli toplu başlayan İzmir ekibi 49’ncu dakikada Doğakan ile eşitliği sağladı. Karşılıklı ataklarla devam eden maçın uzatma dakikalarına 2-2 eşitlikle girildi. Maçın böyle bitmesi beklenirken 90+3’te rakip savunmanın hatasında Ali Han maçın skorunu ortaya çıkaran golü attı. Üst üste 4’üncü kez kazanan Kocaelispor takipçisiyle 10 puanlık farkı korudu, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

KOCAELİSPOR:3

KARŞIYAKA:2

STAT: Kocaeli Stadyumu

HAKEMLER: Hakan Basık **, Aykut Küçük **,Levent Yeşilyurt **

KOCAELİSPOR:

Ercüment **, Erdinç ***, Semih ***,Kemal Can ***, Talha Batuhan ***, Mesut ***,Sefa ***(Dk. 68 Serdar Ümit **), Talha ***(Dk. 73 Gökdeniz **), Burak ***, Ali Han ****, Yakup ***(DK. 89 Cihad)

KARŞIYAKA:

Erdoğan **,Cenk **, Görkem Ali **, Mustafa Aşan **(Dk. 80 Namık Barış) , Doğukan ***(DK. 89 Arif), Hakan **(Dk. 70 Battal*), Mustafa Değirmenci **, Metin **, Anıl **, Özgür **, Muhammet Fatih **

GOLLER: Dk. 6 Talha, dk. 29 Yakup, dk. 90+3 Ali Han (Kocaelispor), dk. 31 Metin, dk. 49 Doğukan (Karşıyaka)







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız