Kocaeli'de 400 Bin Öğrenciye İnternetten Karne

18 Haziran 2020 Saat: 09:30
Kocaeli'de 400 Bin Öğrenciye İnternetten Karne
13 Mart’tan bu yana okula gitmeyen öğrenciler için yaz tatili cuma günü başlıyor. Karneler elektronik posta yolu ile öğrencilere gönderilecek. Takdir, teşekkür, onur ve başarı belgeleri ile diplomalar için de ayrı programlar yapılacak

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmeye başlandığı 11 Mart’tan sadece 2 gün sonra tüm okullar kapatıldı. EBA TV aracılığı ile öğrenciler derslerine devam etti. Aylardır okula gitmeyen öğrenciler, resmi yaz tatiline ise cuma günü girecek. İlimizdeki toplam 398 bin 315 öğrenci karne alacak, 26 bin 466 öğretmen de tatile çıkacak.

BU YIL TÖREN YOK

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl tören yapılmayacağı için karneler, okul yönetimleri ve öğretmenleri tarafından elektronik posta yolu ile gönderilecek. İlkokul ve ortaokul karneleri, cuma günüyle birlikte elektronik ortamda erişime açılacak. Veliler, isterse okulları arayıp çocuklarının karnelerini basılı olarak alabilecek. Ancak liselerde, birinci dönem puanı tüm öğrenciler için yılsonu başarı puanı olarak kabul edilecek.

DAĞITIM PROGRAMI

Alınan karar gereği liselerde, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi için tekrar karne düzenlenmeyecek. Liseliler için karne hazırlanmasa da teşekkür, takdir, onur ve üstün başarı belgeleri ile diplomalar düzenlenecek. Yığılmalara meydan vermemek için okul müdürlükleri, öğrenci yoğunluğunu dikkate alarak 22 Haziran'dan itibaren gün ya da haftalara yayıp belgelerin dağıtımını yapabilecek.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız