Kocaeli'de 3 ayda bakın kaç kişi öldü?

3 Aralık 2020 Saat: 20:13
Kocaeli'de 3 ayda bakın kaç kişi öldü?
Geçtiğimiz 2019 yılı 1 Eylül - 1 Aralık tarihleri arasında 3 aylık sürede ise defin sayısı 1549’du. Ölüm oranları geçtiğimiz yıla göre yüzde 83 oranında arttı.

Kocaeli’de vatandaşlara verilen hizmetler arasında en fazla beğenilen cenaze hizmetleri Kent mezarlığında bulunan Mezarlıklar Müdürlüğü'nde veriliyor. Özellikle koronavirüs sürecinde büyük bir özveri ile hizmet veren Mezarlıklar Müdürlüğü personelleri 12 ilçede hizmet veriyor. Koronavirüs salgınında vaka sayıları ve ölüm oranlarının artması ile birlikte son 3 ayda kaç kişinin yaşamını yitirdiği merak konusu oldu.

ARAÇ FİLOSU:

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünün 41 araçtan oluşan filosu ile Kocaeli’de 12 ilçede cenaze hizmetleri veriliyor. Araçların yanı sıra il dışına götürülen cenazeler ise uçakla defnedilecekleri noktalara ulaştırılıyor.

ARTIŞ YÜZDE 83
Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü'nün 41 araç filosuyla, hava ulaşımı da dahil olmak üzere; 1 Eylül - 1 Aralık tarihleri arasında il içi ve il dışı olmak üzere 3 aylık sürede 2 bin 835 cenaze hizmeti defini sağlandı. Geçtiğimiz 2019 yılı 1 Eylül - 1 Aralık tarihleri arasında 3 aylık sürede ise defin sayısı 1549’du. Ölüm oranları geçtiğimiz yıla göre yüzde 83 oranında arttı. Her yıl nüfus artışı ile birlikte ölüm oranlarında ortalama yüzde 10 artış olurken bu yıl yüzde 83 olması dikkat çekti.

CENAZE HİZMETLERİ PERSONELİ:

Kocaeli Büyükşehir belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü personelleri koronavirüs salgınında daha büyük bir özveri ile cenazeleri defnediyor. Koronavirüs saygınında yaşamını yitiren vatandaşların tamamını sadece mezarlıklar müdürlüğü personelleri gömüyor.

ASRİ, BAĞÇEŞME, HATİPKÖY
İzmit merkezde bulunan Asri, Bağçeşme, ve Hatipköy Mezarlıkları dolduğu için sadece eskiden yer sahibi olanlar defnediliyor. Tavşantepe Mezarlığı yüzde 70, ilimizin en büyük mezarlığı ve uzun yıllar kullanılacak olan Kent Mezarlığı ise yüzde 10 doluluk oranına sahip. Yaklaşık 20 yıl kentte yetecek kadar mezarlık alanı bulunuyor.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız