Kocaeli “Mutlu Şehir” Peki Ya Kandıra?

18 Ocak 2020 Saat: 09:46
Kocaeli “Mutlu Şehir” Peki Ya Kandıra?
CHP Kandıra ilçe başkanı Gülay Eyisabuncular, çöp bertaraf tesisine karşı çıktı.

Kandıra'ya yapılacak olan çöp bertaraf tesisine bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Kandıra ilçe başkanı Gülay Eyisabuncular'dan geldi. Eyisabuncular çöp bertaraf tesisinin yapılacağı bölgenin Devlet Su İşleri’nin iddia ettiğinin aksine yeraltı su kaynakları açısından zengin bir bölge olduğuna dikkat çekerek, "Yayacağı kötü kokuyla çevre halkının temiz ve sağlıklı hava almasını engelleyecek; çevresindeki tarım arazilerine ve yeraltı sularına zarar verecek; görüntü kirliliği sebebiyle yaz turizmini baltalayacak olan bu projeyi ilçemizde görmek istemiyoruz" dedi. 

SESLERİNİ YÜKSELTİNCE KANDIRA'DA KARAR KILINDI
Eyisabuncular'ın açıklamaları şu şekilde,
"İlçemize bağlı Akçakese ve Pirceler köylerinin ortasındaki havzaya yapılacağı açıklanan çöp depolama alanı ve bertaraf tesisi ilk önce Alikahya’ya, daha sonra ise Taşköprü’ye yapılmak istendi. Ancak bölge sakinleri ses yükseltince buralardan vazgeçilerek Kandıra’da karar kılındı.

YER SEÇİMİ UYGUNSUZ
Kocaeli’nin Karadeniz kıyısındaki tek ilçesi olan Kandıra, yemyeşil doğası, birbirinden güzel sahilleri ve verimli toprakları ile bir turizm ve tarım kasabasıdır. İlçemize bu alanlarda yatırımlar yapılmasını beklerken İzmit’in çöp yükünü çekmeye mecbur bırakılıyoruz. Üstelik söz konusu alan Devlet Su İşleri’nin iddia ettiğinin aksine yeraltı su kaynakları açısından zengin bir bölgedir. Etrafında onlarca köy ve yerleşim yeri bulunmaktadır. Ekilip biçilen, verimli tarım arazileriyle çevrilidir. Hem Kandıra F Tipi Cezaevi hem de yapılmakta olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne çok yakındır. Kocaeli’nde yaz turizminin başkenti olan Kandıra’ya ana ulaşım yolunun da kenarındadır. Özetle hangi açıdan bakarsanız bakın, yer seçiminin son derece uygunsuz olduğunu net biçimde görebilirsiniz.

KANDIRA ÇÖPLÜK DEĞİL
Yayacağı kötü kokuyla çevre halkının temiz ve sağlıklı hava almasını engelleyecek; çevresindeki tarım arazilerine ve yeraltı sularına zarar verecek; görüntü kirliliği sebebiyle yaz turizmini baltalayacak olan bu projeyi ilçemizde görmek istemiyoruz. Her ilçe kendi çöp yükünden sorumlu tutulsun. Kocaeli’nin çöpü bizim sırtımıza yüklenmesin. Kandıra çöplük değildir; Kandıra’ya çöp yakışmaz."









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız