Kandıralı Öğrencilere Su Ve Çevre Bilinci Aşılandı

25 Mayıs 2018 Saat: 16:23
Kandıralı Öğrencilere Su Ve Çevre Bilinci Aşılandı
İSU Genel Müdürlüğü tarafından Kandıra’da eğitim gören ortaokul öğrencilerine suyun ve çevrenin önemi anlatıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, sosyal sorumluluk projesi kapsamında suyun ve çevrenin korunması için okullarda yürüttüğü su ve çevre bilinci seminerlerini Kandıra’da sürdürdü. Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminere İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan ve öğretmenlerinin nezaretinde 5 okuldan 255 öğrenci katıldı.

‘SUYU MUSLUKTAN İÇİN’

Seminer öncesi açılış konuşması yapan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Biz İSU Genel Müdürlüğü olarak musluklardan akan suyun içilebilir kalitede olması için gayret sarf ediyoruz. O nedenle sizlerden istediğimiz suyu musluktan içmeniz. Anne ve babalarınızı uyarın. Şuanda musluktan akan su sizin damacanadan, pet şişelerden içtiğiniz sudan çok daha temiz. Ellerimizi yıkarken, dişlerimizi fırçalarken, banyo yaparken suyumuzu dikkatli kullanmaya özen gösterelim. Her akıtılan fazla su bizim geleceğimizden çalınıyor. Suyun kullanımı ve çevremizin temizliği konusunda sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

‘ÖĞRENCİLERİMİZ DUYARLIDIR’

 “Bizim ilçemizin gençleri su tasarrufu ve çevre bilinci konusunda çok duyarlı ve akıllıdırlar” diyerek sözlerine başlayan Başkan Köken, “Çocukların su tasarrufunu her yerde, her koşulda alışkanlık haline getirmeleri yönünde onlara bilgiler verecek olan tüm çalışmaların destekçisiyiz. Ayrıca atık su arıtımının çevreye faydalarına da dikkat çekecek şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

‘24 SAAT HİZMET VERİYORLAR’

Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal ise, “Musluğumuzu açınca kaliteli su içebiliyoruz. Oysa her musluğu açışımızda şunu düşünmemiz lazım; bu su buraya gelinceye kadar kaç kişi emek veriyor. Hem de günün 24 saati, 12 ay boyunca kar kış demeden. Bir de bu hizmetler için çok büyük paralar harcanıyor. O yüzden suyumuzu dikkatli kullanmaya özen göstereceğiz. Ben sizlerin adına bizlere bu hizmeti sunan İSU yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

TİYATRO İLE EĞİTİM

Protokol konuşmalarının ardından İSU yetkililerinin gerçekleştirdiği sunumda, su ve çevrenin korunması için öğrencilere büyük görevler düştüğü ifade edildi. Ayrıca eğitim seminerinde öğrencilerin de yer aldığı tiyatro gösterileri sahnelenerek çocuklara su tasarrufu ve çevre bilinci aşılandı. Tiyatro oyununun sergilenmesinin ardından okullardan gelen temsilcilere “Su Medeniyeti” kitabı hediye edildi.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız