Kandıralı Helvacı, Mynmar fotoğraarını paylaştı

28 Şubat 2020 Saat: 08:41
Kandıralı Helvacı, Mynmar fotoğraarını paylaştı
Ülkemize fotomaraton etkinliğini getiren Fotoğraf Sanatçısı Kandıralı Tanın Helvacı, Mynmar’da çektiği fotoğraarı, slayt gösterimi eşliğinde katılımcılara sundu

Babasının fotoğraf merakı ile sokak fotoğrafçılığına yönelen Tanın Helvacı, geçtiğimiz akşam Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde fotoğrafseverlerle buluştu. Etkinliğine (slayt gösterisi) Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Kemal Kaya ve fotoğrafseverler katıldı. Kandıralı Tanın Helvacı, burada Mynmar’da (Diğer adları Burma ya da Birmanya olan Güneydoğu Asya'da, Andaman Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında, Bangladeş, Çin, Hindistan, Laos ve Tayland arasında yer alan ülke) çektiği fotoğraarı slayt gösterimi ile sergiledi.

“SOSYAL KONULU FOTOĞRAFLAR ÇEKTİM”

Fotoğraa tanışma sürecini de anlatan Fotoğraf Sanatçısı Tanın Yılmaz, “Babam fotoğrafa meraklıydı. Evde fotoğraf makinesi vardı. Fotoğraf sevmemdeki en büyük etken babamın fotoğraf merakı oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde fotoğraf sinema kulübün kurdum. O zamanlar amatör olarak fotoğrafçılığa başladım. Daha çok sosyal ve belgesel konulu fotoğraar çektim. Mühendis olduktan sonra şantiye fotoğraarı çekmeye başladım. Fotoğrafın dijitalleşmesi sonrası merakım bu alana daha çok arttı. Fotoğrafta yeni bir alan olan dijitalleşmeyle beraber 2006 yılında İSMEK’te fotoğraf kursuna katıldım” dedi

FOTOMARATONU ÜLKEMİZE GETİRDİ

İstanbul Fotoğraf Amatörleri Derneği (İFSAK) üyesi de olan Helvacı, “Zaman zaman İFSAK’ta sergi ve slayt gösterimleri yapıyorum. İstanbul’da sayısız sergi açtım, dergilerde yazılar yazdım. Avrupa’da yapılan fotoğrafçıların sosyalleşmesini sağlayan Fotomaraton etkinliklerini, 2015 yılında Türkiye’ye getirdim. İlk fotomaratonu İstanbul’da 2018 yılında yaptım. 2019’da ikincisi yapılan fotomaratonu Türkiye genelinde 3 ilde yaptık. Bu yıl ise 14 Kasım’da İstanbul’da tekrar düzenlenecek. Bu etkinliğin Kocaeli’de yapılması için yerel belediyelerle iş birliği yapmak istiyorum. Kasım ayında yapılacak yarışma için www.photomaraton.com adresinden katılımcılar bilgi alabilir” dedi.

COŞKUN ARAL GELECEK

Fotoğraf aşkı için gidilmeyen yerlere gittiğini ifade eden Helvacı, “Cezayir, Mısır, Hindistan, Küba, Venedik Karnavalı, İskeçe Karnavalı, Paris, İran, Kuzey Kore gibi ülkelerde birçok yaşama dokundum onları fotoğraadım. Mynmar’da çektiğim fotoğraarın slayt gösterisini bugün fotoğraf severlerle paylaşacağım. Ayrıca Fotoğraf Sanatçısı Coşkun Aral 11 Mart’ta Kocaeli Bağımsız Fotoğraf Derneği’nin düzenleyeceği etkinliğe katılacak. Ben de o etkinlikte Kuzey Kore’de çektiğim fotoğraarımı yine fotoğraf merakı olan insanlarla paylaşacağım” dedi.

TANİN HELVACI KİMDİR?

1956 Hendek doğumlu olan Tanin Helvacı ilkokul, ortaokul ve liseyi Kandıra’da tamamlandı. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden 1981 yılında mezun oldu. İstanbul’da Kocaeli yurdundan kalan Helvacı, Kandıra’da yaz aylarında Fotoğrafçı Fazlı Sayın’ın yanında çalıştı. İstanbul Fotoğraf Amatörleri Derneği (İFSAK) üyesi olan Helvacı, Fotomaraton etkinliğini Türkiye’ye getiren isim oldu.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız