Kandıra'da geniş çaplı temizlik

22 Ekim 2019 Saat: 08:16
Kandıra'da geniş çaplı temizlik
İSU Kandıra Şube Müdürlüğü, ilçe genelinde menfez, mazgal, dere ve yağmur suyu hatlarında geniş çaplı temizlik çalışması yaptı.

İSU Kandıra Şube Müdürlüğü, kış hazırlıklarını sürdürerek yaşanabilecek aşırı yağışlara karşı tüm önlemlerini aldı. Ekipler ilçe genelinde  menfez, mazgal, dere ve yağmur suyu hatlarında geniş çaplı temizlik çalışması yaptı. Namazgah Deresi, Kumcağız, Kefken, Mithatpaşa, Kurtyeri ve Cebeci olmak üzere toplamda 7 bin 500 metre dere ıslah edilerek yağmurlara hazırlandı.

Görüntünün olası içeriği: bitki, gökyüzü, köprü, açık hava ve doğa

SU BASKINLARININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Ekiplerin bir kısmı mevsim normalleri üzerinde yaşanabilecek yağışlar öncesinde tıkanan mazgal ve menfezleri temizledi. Mazgal demirleri kaldırılarak içerisinde biriken ve su baskınlarına neden olabilecek artıklar toplandı. Yapılan çalışmalar ile yaşanabilecek su baskınlarının önüne geçilmiş oldu.

SOKAKLAR TEMİZLENDİ 

Mazgalların yanı sıra ekipler sokakların da temizliğini gerçekleştirdi. Olası bir yağışta mazgal ve menfez giderlerini tıkayabilecek kuru ağaç dalları ekipler tarafından budandı. Kaldırım ve yol kenarlarında bulunan otlar da çim biçme makineleriyle temizlendi.  

YAĞMUR SUYU HATLARI TEMİZLENDİ

İSU ekipleri dere ve yağmur suyu hatlarında da temizlik çalışması yaptı. Kanal açma araçları ile yağmur suyu hatlarının kontrolleri yapıldı. Yapılan çalışmalarda giderlerde yaşanan tıkanmalar araçla açıldı. Yağış sonrası biriken atıklar araçla çekilerek temizlenerek, yağmur suyu hatlarında yaşanabilecek tıkanmaların önüne geçildi.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız