Kandıra dağlarından toplanan mantarlara karşı dikkat!

27 Kasım 2020 Saat: 01:45
Kandıra dağlarından toplanan mantarlara karşı dikkat!
Son zamanlarda mantar zehirlenmesinin sık karşılaşıldığı Kandıra'da yetkililer vatandaşlara doğal alanlarda yetişen mantarlar yerine kültür mantarları tercih edilmesi yönünde uyarıda bulundu.

Yağışların artmasıyla birlikte doğada yetişen mantarların tüketiminin de artması olumsuz sonuçlar doğuruyor. Bilindiği üzere Kandıra'nın orman ve mera alanlarında çok sayıda doğal mantarlar gözleniyor. Vatandaşlar ormanda mantar toplamaktan her ne kadar keyif alsa da son günlerde hastanede çok sayıda kişi mantar zehirlenmesi şikayetiyle tedavi görüyor. Kovid-19 salgını ile mücadele ettiğimiz şu günlerde Kandıra Devlet Hastanesine mantar zehirlenmesi için başvuran hastaların sayısının artması ile korona hastaları da olumsuz etkileniyor.

ZEHİRLİ MANTARI AYIRT ETMEK ZOR

Vatandaşların doğadan toplama yolu ile mantar tüketme alışkanlıklarının çok sayıda mantar zehirlenmesi vakası ile sonuçlandığını, bazı zehirlenme vakalarının ise maalesef ölümle sonuçlandığını belirten yetkililer, vatandaşı uyardı. Doğal alanlarda yetişen mantarlar yerine kültür mantarları tercih edilmesi gerektiğini belirten yetkililer, "Zehirli ve yenilebilen mantarları birbirinden ayırt etmek çok zor olduğundan doğada yetişen mantarlar sadece uzmanlar tarafından toplanmalıdır. Doğada mantar toplamanın keyifli olduğu kadar tehlikeli bir uğraş olduğu unutulmamalıdır. Doğada yetişen mantarlar yerine Tarım ve Orman Bakanlığından üretim izni almış Kültür mantarlarının tüketimine önem verilmelidir" denildi.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız