Kandıra’da Yunus Emre’yi Anma ve Şiir Dinletisi

10 Mayıs 2019 Saat: 21:33
Kandıra’da Yunus Emre’yi Anma ve Şiir Dinletisi
Sosyal medyada Biz Kandırayız adıyla bir araya gelen ve İzmit’te Türk müziği topluluğu kuran Kandıralılar, Kandıra Öğretmenevinde Yunus Emre’yi anma ve şiir dinletisi düzenlediler.

Platform sözcüsü Aygün Aynagöz program açılış konuşmasında; “Şiir insanları birbirlerine yakınlaştıran ve kaynaştıran sosyal etkinlik, bu gerekçeyle 15 günde bir araya gelip Kandıra’da şiir okuyoruz. Biz Kandırayız Şiir Topluluğu’nun dördüncü programını Yunus Emre şiirleri ile gerçekleştirdik. Her 15 günde bir gerçekleşen etkinliğimize tüm şiir severleri bekleriz.” dedi.

8 Mayıs Çarşamba akşamı iftar sonrası başlayan Biz Kandırayız Şiir Topluluğu’nun Yunus Emre’yi anma ve şiir dinletisi Kandıra Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Biz Kandırayız Müzik topluluğu üyeleri Yunus Emre ilahilerini hep bir ağızdan okuyarak geceye ayrı bir renk kattı. Yunus Emre Türk şiirinin ilham veren en önemli şairi olduğundan bir bölümde tamamlanamadı, sonraki programlarda tekrar konu başlığı ile ele alınacağı öğrenildi.

Aynı zamanda müzik topluluğunun şefi Şahin Ecevit’in sunduğu programda Mustafa Yıldız, İpek Süme, Sabahat ve Cem Ulutaş ve Müfide Ecevit Ünlü; aşıkın hayat hikayesi, şiirindeki tasavvufi derinliği, Türk ve Dünya şiirine olan etkilerini belirttiler.

Programa katılanlar aynı zamanda ud ile ilahileri betimleyen Engin Ecevit, Melek Evircan, Ebru Çetiner, Aygün Aynagöz, Aliye Halil Erdoğmuş, Sevim Deren, Murat - Belgin Yüksel, Nihal Dinç, Ayfer Kocatürk, Aytaç Kürekçioğlu, Olcay-Deniz Tokdemir,Satı Yıldırım,Şaban Acar, ve şiir severler katıldı.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız