İZKANDER'den Kandıra İçin Eylem Çağrısı

19 Ocak 2020 Saat: 01:25
İZKANDER'den Kandıra İçin Eylem Çağrısı
İzmit Kandıra Dayanışma Derneği çöp bertaraf tesisinin Kandıra'ya yapılacağı açıklaması üzerine bir basın açıklaması metni göndererek halkı 19 Ocak Pazar günü günü Saat: 15:00 de gerçekleştireceği eyleme davet etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Kandıra Cezaevi’nin arka tarafındaki bölgede yapılacağını açıkladığı atık bertaraf tesisi ve depolama alanıyla ilgili, özellikle Kandıralı kişi ve sivil toplum örgütlerinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak İZKANDER bir açıklama yaparak, ‘nedeni belli olan’ diye tanımladığı konuyla ilgili, yarın basın açıklaması düzenleyeceğini açıkladı. Dernek, konuyla ilgili hassasiyeti olan herkesi, basın açıklamasının yapılacağı İzmit-Kandıra yolu üzerinde bulunan Sarıhocalar Köyü’ne davet etti.

AMAÇ KENT DUYARLILIĞI İZKANDER

Başkanı Ömer Özkan’ın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Son günlerde şehrimizin gündemi, gelişen olaylar ve yaşadıklarımızın bizi getirdiği nokta 19 .01.2020 Pazar günü Saat:15:00  da Kandıra İzmit sınırı ve yolu üzeri olan Sarıhocalar Köy meydanında buluşma, medeni ve insani tepkimizi ortaya koymak, basın açıklaması yapmaktır. Nedeni belli olan eylemin amacı da net ve ortadadır. Amaç, ortalığı karıştırmak, kaos oluşturmak, ne istediğini bilmeden yıkmak ve var olanı tüketmek adına değil, kenti ve insanı korumak ve kollamak adınadır. Amaç kentin yeşil ve temiz kalan bağrına sokulmaya çalışılan çöp yığının oluşturacağı olumsuzluklara, insani ve vicdanı tavır koymak ve doğru yolun bulunması adına kent duyarlılığı oluşturmaktır” denildi

TÜM DERNEKLERE ÇAĞRI

“Amaç, benden uzak olsun da nerede olursa olsun değil, hak ve hakkaniyet ölçüsünde kentin kazanım ve kayıplarının tüm coğrafyaya doğru yansıması için irade ortaya koymaktır” denilen açıklamada, “Amacımız, yapılan hatadan dönülmesi için bir kent şuuru ve bilinci oluşturmak, çok geç olmadan hatadan dönme erdemliğinin kazanılması için adım atılmasını sağlamaktır. Bu mesele İZKANDER’İN değil bölgedeki tüm STK’larımızın, muhtarlarımızın, bölge insanımızın, kentimizin bir olduğu buluştuğu tek vücut olduğu tepkisidir. Bizim tamamen bölgeyi ve insanı düşünerek yapacağımız bu eyleme farklı niyetler ile gelme düşüncesinde olanlara hiçbir şekilde söz hakkı verilmeyeceği gibi pankart da açılmasına müsaade edilmeyecektir” ifadeleri kullanıldı. Açıklama sonunda tüm derneklere eylem için açıklamaya davet edildi.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız