İYİ Parti’de kadın başkanlar belirlendi

3 Kasım 2020 Saat: 08:10
İYİ Parti’de kadın başkanlar belirlendi
İYİ Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanlığı'nı üstlenen Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge 12 ilçenin kadın kolları başkanını belirledi.

İYİ Parti kurulurken kadın kolları kurulmamıştı. Geçtiğimiz yıl Mart ayında tüzük tadilatında kadın kolları ile ilgili bir düzenlemeye de gidildi. Bazı illerde teşkilatlanma ve seçim çalışmaları için kadın kollarının etkili olabileceği değerlendirildi. Konu kurultayda tartışıldı, zorunluluk olarak değil, isteyen illerin kadın kolları kurabilmesine oy çokluğuyla imkan sağlandı. Buna göre il ve ilçe teşkilatları ana kademelerinde görev alan Sosyal Politikalar ve Kadın Politikalarından Sorumlu il veya ilçe başkan yardımcısı, o ilin veya ilçenin kadın kolları kurucusu ve doğal başkanı sayıldı. Kadın kolları; il, ilçe ve belde yönetim kurulları içerisinde, ilgili kademe başkan yardımcılığı olarak kurulabilecekleri ve bu kapsamda kadın kotası belirlenebileceği gibi müstakil başkanlıklar olarak da kurulabilecek.

İL KADIN KOLLARI KONGRE YAPMAYACAK
İYİ Parti Kocaeli teşkilatı da bu karar sonrası harekete geçti. Genel başkanı kadın olan bir siyasi parti olan Kocaeli teşkilatı, özellikle Meral Akşener’in İzmitli olması sebebiyle kadın kolları kararına büyük önem verdi. Önce il kadın kolları başkanı belirlendi. Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız’ın yönetiminde yer alan Sosyal Politikalar ve Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge, partinin il kadın kolları başkanı seçildi. Ancak kongre yapılmayacak. Dönge hem il yönetimindeki görevini sürdürecek, hem de kadın kolları il başkanlığını yapacak. Dönge hemen 12 ilçe kadın kolları başkanlarını da belirledi. İl ve ilçe kadın kolları başkanları aynı zamanda partinin ana kademelerinde görevli böylece parti içinde karar verme yetkilerine sahipler.

İYİ PARTİ İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANLARI
KARAMÜRSEL- Nursel Dikidaş

GÖLCÜK- Ece Ergüder

BAŞİSKELE- Memnune Güner

KARTEPE- Özlem Yücel

İZMİT- Ayten Akgün

KANDIRA- Melike Bayazıt

DERİNCE- Emine Çetindemir

DİLOVASI- Melek Cebir

GEBZE- Seda Moderen

DARICA- Sultan Bilici

ÇAYIROVA- Binnur Akın

KÖRFEZ - Aynur Vergili








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız