İşte Kocaeli'deki günlük vaka sayısı

27 Kasım 2020 Saat: 00:55
İşte Kocaeli'deki günlük vaka sayısı
Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ardaman, “Keşke rakamlar en baştan beri açıklansaydı. Bu rakamlar gerçeği tam yansıtmasa da açıklanması önemli. Kocaeli’de vaka sayısı ile birlikte ölüm oranları da arttı. Vaka sayımız 2500 civarında

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ilk kez Türkiye’nin gerçek vaka sayıları açıklandı. Vaka sayılarını değerlendiren Kocaeli Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Ömer Ardaman, 28 bin vaka sayısının gerçek vakaları hala yansıtmadığını ancak bu kadarının bile açıklanmasının olumlu olduğunu kaydetti. Kocaeli’de vaka sayılarının 2 bin 500 civarında olduğunu söyleyen Ardaman, son günlerde ölüm oranlarının da arttığını kaydetti.

ÖLÜMLER ÇOK ARTTI
Tabipler Birliği'ne gelen gayri resmi rakamların açıklanan 28 bin rakamını doğrulamadığını belirten Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman şunları söyledi:

“Gerçek hasta ve vaka sayısı verilen sayının üzerinde. Ancak 28 bin vakanın açıklanması da önemli. En azından vatandaşlar bu işin hafife alınmamasını görmesi için önemli olduğunu düşünüyoruz. Son günlerde açıklanan ölüm oranları da açıklanan oranın üzerinde. Vaka artışı ile birlikte ölümler de arttı.

VAKA SAYISI 2 BİN 500 CİVARINDA
Kocaeli’de vaka sayıları 2 bin 500 civarına kadar çıktı. Durumumuz hiç iç açıcı değil. Hastanelerin doluluk oranları yüzde 70 diye açıklanıyor ama biz biliyoruz ki devlet hastanelerinde koridorlara dahi artık yatak atılıyor. Özel hastaneler dolu. Yoğun bakım doluluk oranları erişkinlerde yüzde 100 oranında. Artık herkes kendine çeki düzen vermeli. Bu işin şakası yok. Sağlık çalışanları artık ayakta duramıyor.”







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız