İl Dışına İzinsiz Çıkmak Artık Yasak!

29 Mart 2020 Saat: 00:13
İl Dışına İzinsiz Çıkmak Artık Yasak!
Koronavirüs tedbirlerinin sıklaştırılması ile birlikte şehirlerarası yolculuklar da valilik iznine bağlandı. Bundan sonra başka bir ile gitmek isteyen bir vatandaş mücbir sebep göstermeden yolculuk yapamayacak

Koronavirüs nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şehirlerarası ulaşımın durdurulduğu açıklamasının ardından Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açıklama yaptı. Erdoğan, ikinci bir emre kadar tüm şehirlerarası yolculuğun valilik iznine bağlandı. Bugün tren istasyonu ve otogar yasak nedeniyle boştu. Sadece saat 16.00’ya kadar daha önce bilet almış vatandaşlar taşınacak. 16.00’dan sonra tüm yolculuklar valilik iznine bağlandı.

İZİNSİZ YOLCU ALINMAYACAK

Cumhurbaşkanın açıklamasının ardından şehirlerarası otobüs, tren, uçak ve gemi yolcuklarının yapılmaması ile ilgili önlemler alındı. Valilik iznine bağlanan şehirlerarası yolculuklarda Kocaeli’de hızlı tren ve Ada Ekspresi tamamen durdu. Otobüsler ise sadece valilik izni ile seyahat edecek olan vatandaşları taşıyacak. Otogar Derneği Başkanı Halil Baylam, İzmit’in geçiş noktası olduğunu, bundan sonra valilikten izin alan vatandaşların İstanbul ve diğer illerden gelen araçlarla yolculuk yapabileceklerini söyledi.

SESSİZLİK HAKİM OLDU

Şehirlerarası yolculuğun yasaklanması ile birlikte İzmit Otogarında sabah saatlerinden itibaren sessizlik hakim oldu. Otogarın tüm peronları neredeyse boşken, bazı vatandaşlar daha önce aldıkları biletleri ile seyahatlerini gerçekleştirmek için bekledi. Seyahat firmaları saat 16.00’ya kadar daha önce bilet alan vatandaşları taşıyacaklarını söyledi. Ancak saat 16.00’dan sonra tüm yolculukların valilik izni ile yapılacağının altını çizdi. Tren garında ise tam bir sessizlik hakimdi. Tren istasyonuna geçen tüm kapıların kapatılması dikkat çekti.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız