Fındık hırsızları Kandıra’ya dadandı!

25 Eylül 2020 Saat: 23:26
Fındık hırsızları Kandıra’ya dadandı!
Fındık fiyatlarının son dönemde artış göstermesi ve fındık hasadının sona ermesiyle birlikte hırsızlar gözlerini çiftçinin alın terine dikti.

Kandıra Karaağaç köyü Dere Mahallesinde ikamet eden Ali Saka’ya ait evde bulunan yaklaşık 1 ton fındık çalındı. Olay geçtiğimiz gün gece saatlerinde yaşandı. Hırsızlar, Ali ve Necmiye Saka çiftine ait evde bulunan 8 çuval fındığı çaldı.

Kamyonetin kapasitesi evdeki fındığın hepsini alamayınca çaldıkları fındığı götürüp daha sonra aynı yere tekrar gelen hırsızlar, ailenin çıkan gürültüye uyanıp durumu fark etmesi üzerine yola kadar çıkardıkları diğer çuvalları kamyonete yükleyemeden panikle kaçtı.

Yaşanan kısa süreli şokun ardından hemen güvenlik güçlerine haber veren aile, hırsızlardan şikayetçi olarak yakalanmalarını istedi. Çok sayıda jandarma ekibinin bölgeye sevk edilmesinin ardından fındık hırsızlarının yakalanması için geniş çaplı çalışma ve soruşturma başlatıldı.

Yapılan ilk araştırmalara göre hırsızların kullandığı kamyonetin Sakarya’dan çalındığı tespit edildi. Güvenlik güçlerine yakalanmak istemeyen hırsızların olay yerinden kaçtıktan sonra sabahın ilk ışıklarına kadar Karaağaç – Kömür Ocağı mevkiindeki ormanlık alanda bir süre gizlendikleri ve ilk fırsatta kaçmayı başardıkları öğrenildi.

Fındık hırsızlarının yaklaşık iki hafta önce yine Karaağaç’ta bir vatandaşa ait 5 çuval fındığı çaldıkları, 3 gün önce de başka bir vatandaşın evine girmeye çalıştıkları ancak ailenin uykudan uyanması üzerine bölgeden hızlıca uzaklaştıkları bilgisine ulaşıldı. Hırsızların bölgeye daha önce tüccarların yanında hamal olarak çalışmaya geldikleri ve bölgede fındığı olan vatandaşların evlerini keşif yaptıktan sonra hırsızlığa giriştikleri üzerinde duruluyor.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız