‘En büyük desteği Kocaeli’den görüyoruz’

8 Kasım 2020 Saat: 22:16
‘En büyük desteği Kocaeli’den görüyoruz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde AK Parti Kocaeli İl Teşkilatının 7’inci Olağan Kongresi'nde açıklamalarda bulundu

AK Parti İl Teşkilatının 7’inci Olağan Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin yoğun tezahüratlarına “ Bende sizlere aşığım” diyerek cevap verdi. Erdoğan yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin yeni bir yol ayrımında olduğu şu günlerde yine Kocaeli’de en büyük desteği görüyoruz” dedi.

Kongreye ülkemizin son Başbakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Ali İhsan Yavuz, Fatih Şahin, AK Parti MYKY Üyesi Hatice Merve Tatar, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Cemil Yaman, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Geçmiş Dönem Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Özdemir, AK Parti geçmiş dönem il başkanları Şemsettin Ceyhan, Mahmut Civelek, Abdullah Eryarsoy, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, KOTO Başkanı Necmi Bulut ve çok sayıda delege katıldı. 

AK Parti’de bugün 7’nci olağan il kongresinin gerçekleştirmenin heyecanı yaşandı. Kongre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede tek aday olan mevcut il başkanı Mehmet Ellibeş, seçilmiş il başkanı olarak yoluna devam etti. AK Parti’nin 7’nci il kongresinde oy kullanma hakkı bulunan 604 delege, 50 il yönetim kurulu üyesi ile birlikte 3 il disiplin kurulu üyesi, 5 il demokrasi hakem heyeti üyesi ve 27 büyük kongre delegesini seçti.

Koronavirüs nedeniyle sosyal mesafe, maske ve temizlik kurullarına en üst düzeyde uyulması için çok sıkı tedbirler alındı. Kongreye katılacaklara, geçtiğimiz gün Hasan Gemici Spor Salonu’nda koronavirüs testi yapıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Kongre Merkezi’nde coşkuyla karşılandı. Konuşmasında Kocaeli Teşkilatlarına öven Erdoğan, yaptığı konuşmada,“Gökyüzünde yıldızların gıpta ettiği Kocaeli. Büyük yıkımlar gördüğü halde her defasında küllerinden yeniden dirilen yiğit Kocaeli. Rüyası, sevdası, davası büyük Kocaeli, sizleri yürekten selamlıyorum. Kocaeli terörle, darbecilerle mücadelemizde hep yanımızdaydı. Türkiye’nin yeni bir yol ayrımında olduğu şu günlerde yine Kocaeli’de en büyük desteği görüyoruz. Milletimizin sorumluluğunu AK Parti olarak taşıyoruz. AK Parti 11 milyon 200 bin üyesi ile milletimizin en çok sahiplendiği partisidir. AK Partinin kurucusu da sahibi de milletimizin kendisidir. Millet yoksa AK Parti’de yoktur. Her kim ki milletle arasına mesafe koyar, kibir belasına düşerse AK Parti ile bir bağı kalmamıştır. Hiçbir meşgale milletin gönlünü kırmanın bahanesi olamaz.

PARTİYE SAHİP ÇIKIN

“Ülkemizin en köşesine kollarımızı dallarımızı salacağız” diyen Erdoğan “Belediye başkanlarımızla, her kardeşimizle milletimizin hizmetinde olacağız. Bu millete efendi değil hizmetkar olacağız. 83 milyonu kucaklayarak hedeflerimize ulaşacağız. Bu hedefler doğrultusunda gece gündüz çalışacağız. AK Parti güçlendikçe Türkiye güçlenecek. AK Parti eser ürettikçe milletimiz kazanacak. Böyle bir davanın zaferini görmekten daha büyük bir mutluluk olabilir mi? Böyle bir davaya gerektiğinde canımı oraya koymaktan daha büyük şeref bilmiyorum. Sizlerden aynı anlayışla partimize sahip çıkmanızı istiyorum. İl kongremizi bu hedeflerimizi yenilemek, güçlendirmek için bir fırsat olarak görüyorum. Görev alacak tüm kardeşlerimize başarılar diliyorum” dedi.

18 YILDA 18 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK

Kocaeli son 18 yılda 18 milyar lira yatırım yapıldı. Hiçbir siyasi hareketin geçmişinde böyle bir şey yoktur. Eğitim alanında 11 bin 443 adet derslik açtık. 14 bin kişilik yurt binaları yaptık. 37 spor tesisleri yaptık. Gebze Teknik Üniversitesi’ni hizmete soktuk. Şehrimiz için toplam 9 millet bahçesi projemiz bulunuyor. Kocaeli’deki yoksul vatandaşlarımıza 2 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Bay Kemal haberin var mı bundan. Toplam 84 adet sağlık tesisimizi şehrimize kazandırdık. 9 sağlık tesisimizin inşası devam ediyor. 20 bin 982 konut projesini hayata geçirdik. 193 kilometre ilave ile bölünmüş yol kapasitesini 340 kilometreye çıkardık. Kuzey Marmara Otoyolunu etap etap açıyoruz” dedi. 

KOCAELİ’Yİ YENİ HİZMETLERLE TANIŞTIRACAĞIZ

Sözlerini sürdüren Erdoğan, “İzmit-Kandıra-Kaynarca yolunun ilk kısmını önümüzdeki yıl trafiğe açmayı planlıyoruz. Şehir hastanesi güzergahındaki bölünmüş yolu tamamlayacağız. Kocaeli’yi hızlı tren noktası haline getireceğiz. Kocaeli Türkiye’nin birçok il merkeziyle bağlantısı olacak. Kocaeli’ye bunlar yakışır. Türkiye’nin en modern lojistik merkezlerinden birini kazandırdık. Gebze-Halkalı Banliyö tren hattını tamamladık. Durmak yok, yola devam dedik. Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Darıca sahil metro hattı da bir diğer önemli projemizdir. Bu hat yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda. Kuruçeşme tramvay hattının yapımına başladık. Kocaeli’de 2 baraj 3 gölet inşa ettik, 1 gölet daha inşa ediyoruz. 380 milyon tutarında destek verdik Kocaelili çiftçilerimize. Kocaeli’nin tamamına doğalgaz verdik. İnşallah önümüzdeki dönemde şehrimizi yeni hizmetlerle tanıştıracağız” dedi.

Başkanı Tahir Büyükakın, “Sizler için milletimizden aldığımız emaneti en yukarıya taşımak için gece-gündüz demeden var gücümüzle tüm arkadaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Yeter ki dünya lideri, mazlumların umudu Cumhurbaşkanımızın vizyonuna uygun olarak yol arkadaşı olarak ona layık olabilelim. Birazdan Cumhurbaşkanımızı karşılayacağız. Şimdi gençlerimize sesleniyorum. Cumhurbaşkanımıza Kocaeli’nin AK Partinin kalesi olduğunu göstermeye hazırız. Allah milletimize karşı, Cumhurbaşkanlarımıza karşı mahcup etmesin” dedi.

Kongreye katılan geçmiş dönem Başbakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım yaptığı konuşmada “ Kocaeli gençliği her zaman farkını ortaya koyuyor. İlk gün ki gibi heyecanlı cap canlı. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. ‘Milletimizin gönlüne girmekten başka bir derdimiz yok’ diyen liderimiz Cumhurbaşkanımızla gurur duyuyoruz. Bugüne bir hafta önce milletvekili arkadaşlarımızla Azerbaycan’daydık. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le bir araya geldik. ‘Şuşa’yı ne zaman alacağız’ dediğimizde bize ‘Bir nefes kadar yakınız’ demiştir. Çok şükür Şuşa’ya Türk ve Azerbaycan bayrakları dikildi. Türkiye her zaman Azarbaycan’ın yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir” dedi.

İŞTE AK PARTİ’NİN YENİ İL YÖNETİMİ
Mehmet Ellibeş, Abdullah Binbay, Abdülkadir Yılmaz, Ahmet Sönmez, Alper Doğan, Behice Yaman, Berna Yenice Esen, Büşra Özbay, Ekrem Karahan, Emine Bayrak, Engin Güzel, Ersin Küçükateş, Fatma Nilgün Erciyes, Ferit Yağız, Füsun Çengelköy, Halil Güngör Dokuzlar, Halil İbrahim Arslan, Halit Çokan, Haluk Ercan, Haluk Sekban, Hicran Bozkurt, Hüseyin Şişman, İbrahim Gürsel, Köksal Akçay, Mehmet Fatih İşlek, Mehmet Zeki Canşi, Muharrem Küçük, Muharrem Top, Murat Ergelen, Mustafa Çimen, Mustafa Karakoç, Mustafa Tırpan, Neslihan Eratır, Nihat Gürdal, Nilgün Toplu Aydemir, Nuri Kaya, Osman Akbulut, Ömer Efe, Recep Çalık, Recep Demir, Salih Çakır, Samet Coşkun, Seda Karadaşlar Çelik, Selim Çoban, Serkan Ateş, Serra Demirtaş, Şahin Talus, Şengül Karaköz, Tuba Erdemir, Veli Haldız.
İL DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ
Mustafa Yıldıztekin, Erol Pekcan, Fevzi Mahmut Çelik, Recep Demirel, Orhan Barış.
PARTİ İÇİ İL DEMOKRASİ HAKEM KURULU ÜYELERİ
İbrahim Elgin, Nurbay Aydemir, Temel Erten
BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ
Mehmet Ellibeş, Tahir Büyükakın, Osman Pepe, Azize Sibel Gönül, Mehmet Ali Okur, İbrahim Karaosmanoğlu, Hilal Duran, Zinnur Büyükgöz, Ali Güney, Ufuk Açay, Muzaffer Bıyık, Ramazan Tuna, Şener Söğüt, Çetin Seymen, Ali Yıldırım Sezer, Koray Merdan, Zeki Aygün, Servet Günay, Bünyamin Çiftçi, Sadık Yılmaz, Muhammet Mustafa Kocaman, Mustafa Koral, Mehmet Yasin Özlü, Sait Mete, İsmail Yıldırım, Erol Ölmez, Davut Coşkun Şiviloğlu, Yasemin Özdemir, Baki Özdemir.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız