DEVA’da Adem Koç, seçilmiş başkan

29 Kasım 2020 Saat: 18:51
DEVA’da Adem Koç, seçilmiş başkan
DEVA Partisi 1’inci il olağan kongresi Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Gerçekleşen kongre sonrasında atanmış il başkanı Adem Koç, DEVA Kocaeli’nin seçilmiş il başkanı oldu.

Demokrasi ve Atılım(DEVA) Partisi 1’inci Olağan İl Kongresi Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ında katıldığı kongrede 2 Temmuz’da Kocaeli İl Başkanlığına atanan Adem Koç, dün itibari ile seçilmiş il başkanı oldu. Pandemi süreci nedeniyle az sayıda katılım ile gerçekleşen kongrenin girişinde HES Kodu uygulamasına başvurulmaması tepkileri çekti. Kongrede tek aday olan mevcut İl Başkanı Adem Koç ile birlikte 377 Delege oy kullanma hakkı bulunurken 40 asil yönetim üyesi, 22 yedek yönetim, 5 disiplin kurulu üyesi, 3 yedek disiplin kurulu üyesi, 26 büyük kurultay delegesi seçildi.

“TEK İL BAŞKANI OLARAK MUTLU GELDİ”

Kongreye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın yanı sıra DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, Genel Merkez Başkan Yardımcıları Nihat Ergün, Ali Rıza Baboğlu, Doğa Şanlıoğlu, Sanem Oktar, Yasemin Bilgesel, Parti Kurucuları, Tunahan Elmas, Ali İhsan Berberoğlu, Rojhan Ölmez, Boran Deniz, Ömer Rıfat Gencal, Candan Karlıtekin, Hüseyin Nalbantoğlu, ve Ali Ufuk Yaşar, İstanbul İl Başkanı Mehmet Gürol Ayan, Yalova İl Başkanı Mehmet Demirhan, Düzce İl Başkanı Murat Caymaz, Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, Isparta İl Başkanı Şayeste Özer, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, İyi Parti Başkanvekili Turgut Karagöz, Türk-İş Kocaeli İl Temsilcisi Yakup Yıldız, KOTO Başkanı Necmi Bulut, EYT üyeleri ve DEVA Kocaeli İl ve ilçe yöneticileriyle delegeler katıldı. Kongrenin divan başkanlığını Candan Karlıtekin üstlenirken katip üyeliklerini ise Zeynep Dereli, Ömer Rıfat Gencal, Hüseyin Nalbantoğlu, Tunahan Elmas, Erdinç Işık ve Ayşegül Poyrazoğlu üstlendi.

“İKTİDARA GELİYORUZ”

DEVA Parti Kocaeli İl Başkanı Adem Koç kongrede yaptığı konuşmaya, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde emeği geçen bütün liderlere emekleri için teşekkür ederek başladı. Koç açıklamalarının devamında, “Partimizin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz Allah’ın izni ile iktidara geleceğiz. Bugün Kocaeli’de bayram yaşanıyor. Hayatından bezmiş halka Genel Başkanımız Ali Babacan umut oldu. DEVA olarak iktidara geliyoruz.

“TÜRKİYE 1’DEN BÜYÜKTÜR”

Genel başkanımız bakanlığı bıraktığı sırada kişi başına milli gelir 12.500 bin dolarken şu anda bu rakam 7.500 dolara düştü. Bunun acısını halkımız ile birlikte yaşıyoruz. Esnafımız,sanayicimiz,işçimiz hükümetin aldığı yeni kararlar ile sefalete mahkum bırakıldı. Kocaeli’nin tamamında teşkilatlanmalarımızı bitirip seçimlerimi tamamladık. Birileri toplumu hala ötekileştirmenin kendisinine oy kazandıracağını öngörsün. Biz diyoruz ki, Türkiye 1’den büyüktür. Covid-19 illetine rağmen bu salonu dolduran sizler, bu ülkenin umudu sizlersiniz.

“SUÇU HEP BAŞKALARINA ATIYORLAR”

İl Başkanı Adem Koç’tan sonra sözü alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Türkiye uzun bir süredir karanlık bir tünelin içinde. Ülkemiz topyekün bir çöküş içinde. Bu karanlık tünelden ülkemiz geçerken biz tünelin sonundaki ışığı görüyoruz. Önce sağlık diyoruz. Aylardır hepimizden gizlenen pandemi sayıları son günlerde açıklanmaya başladı. Ben daha önce koronavirüs rakamlarında ilk beşte olduğumuzu söylemiştim. Maalesef yanılmamışım. Pandeminin ilk günlerinden bu yanan sayısız hata yapıldı. Vaka sayıları bilim kurulundan bile gizlendi. Suçu kendilerinde aramayıp hep başkalarına arıyorlar.

“YAYGIN ŞEKİLDE HES KODU UYGULAMASI YAPILMIYOR”

Faturayı vaka sayıları kendinden gizlenen bilim kurulu ve vatandaşa kestiler. Ne zaman bir sorun olsa dış güçler,iç güçler ortaya çıkıyor. Canı ile uğraşan vatandaşımız ölürken bile suçlu ilan ediliyor. Hala yaygın bir şekilde HES Kodu uygulaması yapılmıyor. Covid-19 testleri hala yaygınlaşmadı. Bağımsız test istasyonları kurun dedik ama yapmadılar. Haziran ayından itibaren tedbirleri gevşettiniz. Bunun kararını kim verdi? Bu kararları bilim kurulu mu, vatandaş mıi bakan mı verdi? Bakanlık sadece atanmış,kendi kendine karar alamayan bir makam haline geldi. Ben de bakanlık yaptım, Sayın Nihat Ergün’de yaptı.

“HAZİNE BOŞALTILDI”

Herkesi suçladılar ama bütüm vatandaşları suçlu ilan etmelerini biz bile beklemiyorduk. Vaka sayıları ve ölümler için baktığımızda bu rakamlar nasıl bu kadar yükseldi. Truzim bahanesi ile tedbirler gevşetildi. Peki truzimden bekelenen gelir elde edildi mi? O da edilmedi. Hangi gelir, vatandaşın canından daha değerli olabilir. Artık yeter diyoruz. Bu kötü yönetim ekonomiyi batırdıktan sonra daha kötü olmasın diye vatandaşın sağlığını gözden çıkardı. Pandemi aşısı için bir süreç başlıyor. Türkiye her şeyde olduğu gibi aşıda da geç kalıyor. Bunun nedeni hazinenin boşaltılması.

“GRİP AŞISI BİLE YAPTIRAMADIK”

Biz henüz risk gruplarına mevsimsel grip aşısını bile yaptıramadık. Koskaca 84 milyon nüfusluk ülkeye 10 milyon adet aşı sipariş edildi.Bu piyasada devletin itibarini beş paralık ederseniz aşının tedariği konusunda sıkıntı çekerseniz. Borcunu zamanında ödemediğin için sana aşı vermiyorlar. Bizi tuğla tuğla inşa ettiğimiz ülkenin itibarini yerle bir ettiler. Halkımızın sağlığı için güvenli aşıyı derhal bulmak zorundasınız. İtibardan tasarruf olmaz diyerek hazineyi boşalttılar. Saraylardan, özel uçaklardan tasarruf sağlanır ama sağlıktan tasarruf sağlanmaz.” dedi

“HAKLIYIZ VE HAKLININ YANINDAYIZ”

Hükümetin ülke yönetimi hakkında da konuşan Babacan, “Seçimlerde yüzde 10 almış bir partinin genel başkanı ülkeyi yönetmeye başladı. 3’üncü bir ortak daha var. Yüzde 1 bile oy alamamış. Bu ortak diyor ki, benimde düşüncelerimi hayat geçirin. Koalisyon dönemini bitireceğiz diye yola çıktılar ama seçimlerden önce ittifak kuruyorlar. Vatandaşlarımız artık hakaret dili sitemiyor. Bu küçük ortağın daha önce neler yaptığını iyi biliyoruz. 2001 krizinde bunlar iktidara ortaktı. Başbakana yazar kasa fırlatırken bu küçük ortak o binadaydı.Haksızlıklarını bağırarak, çağırarak bastırmak istiyorlar. Biz ise haklıyız ve haklının yanındayız.” dedi

“TEDBİR ALINIRSA YIKIM DEĞİL”

EYT Konusuna değinen Babacan, “Parti programımıza açık bir hüküm yazdık. Farklı dönemlerde emeli olan için bir adil bir dağılım olmalı. Parti programımızda açık şekilde yazdık. Bunları istişare ile çözmek mümkün. Kocaeli’de 1999 depremi bütün ülkemizin üzüldüğü bir depremdi. Büyük bir acıydı. Deprem ülkemizin bir gerçeği. Deprem bir afet fakat ölüm ve yıkım tedbir alınırsa kader değil. Depreme karşı her türlü tedbir alacaksınız. Deprem ile ilgili en ağır gerçeği yaşadığımız Kocaeli’de ise ağır ve orta hasarlı binalar kullanılmaya devam ediliyor. Gerçek bu, Ağır hasarlı binalar bir gün ağır hasarlıyken başka bir gün orta hasarlı olabiliyor. İktidara sesleniyorum. Kuvvetli bir rüzgar ile yıkılabilecek binaların vebalini kaldırabilirler mi?” dedi.

KANAL İSTANBUL’U BIRAK KOCAELİ’YE BAK

Kanal İstanbul konusu ile konuşmasına devam eden Babacan, “Projede rant var. Plan ikinci bir boğaz yapmak. Başlangıç noktasında İstanbul’u koruma gibi bir amaç vardı ama başka bir çevre felaketine yol açacaksanız bunun bir izahı yok. Acele var. İzmit Başta olmak üzere depreme karşı ülkemizi güçlendirmemiz gerekirken hükümet yine bildiğini yapıyor. Kanal İstanbul yerine en azından Kocaeli’de ki yapıları nasıl sağlamlaştırabilir diye baksınlar. İki yıldır Kanal İstanbul ile yatıp kalkacağınıza Kocaeli’de ne yapabiliriz diye düşünün” dedi.

İşte DEVA Kocaeli’nin İl Yönetimi

İL YÖNETİM KURULU

Adem KOÇ

Orhan SARISÜLEYMAN

Semih TAŞVEREN

Bilge Banu BİLGİN

Abdullah Kerim CAN

Abdülmelik KURT

Ahmet Tayfun BALTACI

Ali Osman KIRCA

Alican ARAÇ

Alptekin CEVHERLİ

Ayhan AKYÜZ

Ayşegül POYRAZOĞLU

Batuhan AYKAN

Beyza Nur ERİM

Büşra OĞUZ

Caner ÇAKIR

Cüneyt YÜCETEPE

Çağlayan ATEŞ

Emin BİRLİK

Ensar EMİR

Erdem KÜÇÜKATEŞ

Erdinç IŞIK

Furkan YILMAZ

Gamze DURMAZ

Gülay YILMAZ

Hatice ŞİRİN

Kamil Savaş GÜNBEYAZ

Murat Utku BİRİNCİ

Mustafa MERAL

Nihat KIRCI

Nur Banu EDEŞ

Oğuz SAKA

Osman GÜZEL

Özlem KAYA

Rahmi CANBAZ

Resul Gökhun YILDIRIM

Serkan ALPAY

Suat AKAL

Tuğba Taşer SÜER

Uğur YILDIZ

Yusuf USTA

İL DİSİPLİN ASİL

Ali Ulvi TANRIÖVEN

Arzu KARAKAŞ

Gürakan UYSAL

Mehmet ALPARSLAN

Volkan KESKİNOĞLU

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ

Adem KOÇ

Orhan SARISÜLEYMAN

Semih TAŞVEREN

Bilge Banu BİLGİN

Hayrettin KARACAER

Sedat YÜCEL

Görkem Boran TANER

Emre ERHAN

Çağrı ÇAKICI

Murat BEBEK

Zeynep SUDAN

Orhan BOZKURT

Ali ÇELİK

Muhammet Ali ÜNSÜR

Mehmet Kemal MEMİŞ

Mehmet SARAÇ

Abdülkerim CAN

Ahmet Tayfun BALTACI

Ali Can ARAÇ

Alptekin CEVHERLİ

Ayşegül POYRAZOĞLU

Batuhan AYKAN

Caner ÇAKIR

Emir BİRLİK

Ensar EMİR

Erdinç IŞIK

Gamze DURMAZ

Hatice ŞİRİN

Rahmi CANBAZ

Serkan ALPAY









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız