‘Çöp tesisin yerleşim alanlarına uzak bir bölgeye yapılmalı’

18 Ocak 2020 Saat: 09:20
‘Çöp tesisin yerleşim alanlarına uzak bir bölgeye yapılmalı’
Kandıra’ya yapılacak çöp depolama alanına ilk siyasi tepki Saadet Partisi Kandıra İlçe Başkanı Ramazan Nural Arslan’dan geldi. Arslan, tesisin yerleşim alanlarına uzak bir bölgeye yapılmasını istedi.

Saadet Partisi Kandıra İlçe Başkanı Ramazan Nural Arslan, haftalık basın toplantısını dün il binasında yaptı. Arslan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra’da hayata geçirilmesi planlanan evsel atık depolama alanı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘faiz’ açıklaması ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Atıkların işlenmeden düzenli alanlarda depolanmasının 2005 yılında AB tarafından yasaklandığını hatırlatan Başkan Ramazan Nural Arslan, “Yakma konusu yıllardır Büyükşehir Belediyesi’nin gündeminde olmasına ve İZAYDAŞ’ın kapasitesinin dolacağının bilinmesine rağmen, Büyükşehir yetkilileri neden bu süreçte gerekli ehemmiyeti göstermedi ve projeyi yapmadı.

KANDIRA ÇOK RİSKLİ

Gelinen noktada vakit harcandığından ve yakma tesisi yetişmeyeceğinden dolayı Avrupa’nın terk ettiği bir yöntem, nereye yapılırsa yapılsın vatandaşları mağdur edecek. Böyle bir yöntemin yeniden uygulamaya konulması tam bir acziyet ifadesidir. Şimdi Kandıra’mızda kurulması planlanan evsel atık depolama alanı ile ilgili olarak şunu söyleyebiliriz: Kandıra turizm bölgesidir. Zemini yumuşaktır. Yer altı kaynakları, dere kaynakları mevcut. Her ne kadar sızdırmazlıkla alakalı tedbirler alınacak olsa da risklidir. İlla ki yapılacaksa; Eski, atıl, kullanılmayan taş ocakları, zemini sert, yerleşim alanlarına uzak alanlar seçilmelidir” dedi.

HALKI ATEŞE ATMAYIN

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Bir zaruret bulunmadıkça faiz almak da vermek de caiz değildir’ açıklamasına da değinen Başkan Ramazan Nural Arslan şunları söyledi: “Bu karar yanlıştır. Çünkü zaruret şartı faiz için geçerli değildir. Faiz bir tercih işlevidir. Bir tercih varsa, zaruret yok olur. Hiçbir mazeret, Allah’ın verdiği hükmün üstüne çıkamaz. Merak ediyoruz. Bu mevzuya niçin girdiniz? Hiçbir şekilde müdahil olmamanız, bu yanlışa vesile olmanızdan daha iyi değil miydi? Kişileri Allah ve Resulüne karşı harbe yönlendirdiniz. Bunun vebali omuzlarınızdadır. Bu fetvanın masum insanları ateşe sürüklediğini görmüyor musunuz?”








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız