Çok sayıda emlakçı mağdur olacak

16 Ekim 2020 Saat: 01:26
Çok sayıda emlakçı mağdur olacak
Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu; yeni çıkan yönetmelik sonrası çok sayıda emlakçının mağdur olacağını ifade etti.

Resmi Gazete’de Taşınmaz Ticareti Yönetmeliğinin revize edilmiş şekli yayınlandı. Yayınlanan son yönetmeliğe göre 5 Haziran 2018’den sonra vergi kaydı açtıran emlakçılara en az lise mezunu olması şartı getirildi. Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ise; bu maddenin çok sayıda mağduriyet meydana getireceğini ifade ederek CİMER ve bakanlığa gerekli itiraz dilekçelerini ilettiklerini söyledi.

“DÜKKANINIZI KAPATMAK ZORUNDASINIZ”
Konuyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu: şunları anlattı:“- Taşınmaz Ticaret Yönetmeliği 5 Haziran 2018’de yayınlanmıştı. Fakat biz revizyon yönetmeliği yayınlanmasını bekliyorduk. Bu yönetmelik dün gece itibariyle Resmi Gazete’de yayınlandı. 5 Haziran 2018’den önce vergi kaydı mevcut olanlar tahsil durumu ne olursa olsun yetki belgesi alabiliyorlar ama 5 Haziran 2018’den sonra vergi kaydı oluşturanlardan en az lise mezunu olanlar yetki belgesi alabilecekler. Eğer 5 Haziran 2018 sonrası vergi kaydı açtırmışsanız ve lise mezunu değilseniz dükkanınızı kapatmak zorundasınız.

CİMER’E BAŞVURUDA BULUNDUK
Bu yönetmelik binlerce kişiyi mağdur eder. Hukukçularımız konuyu inceleyecek. Gerekirse yürütmeyi durdurma kararı alınması yönünde bir talebimiz olabilir. Yönetmelik genel olarak sektörümüzün kalitesini arttırıyor ama bu maddeyle ilgili değişim talebimiz var. Bize bu yönetmelik hazırlanırken lise mezunu olmayanlar da mağdur edilmeyecek denildi. Tahsil durumuyla alakalı olarak itirazımız var. Sayın bakanımız ve Cumhurbaşkanımızın taleplerimizi dikkate alacağını düşünüyoruz. Biz taleplerimizi CİMER ve Ticaret Bakanlığına ilettik."








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız