Cebeci'de sahipsiz köpekler toplandı

22 Haziran 2019 Saat: 04:22
Cebeci'de sahipsiz köpekler toplandı
Kandıra Cebeci ve diğer tatil beldelerindeki sokak köpekleri, Büyükşehir Belediyesi Veteriner ekipleri tarafından sağlık denetimlerinden geçti

Her canlının yaşam hakkı olduğu gibi sokak köpekleri de şehir ve köy hayatının ayrılmaz bir parçası olarak varlıklarını sürdürüyor. Doğaya, yeşile ve canlı varlıklara önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sokak köpeklerinin de bakımını özenle gerçekleştiriyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü, şehrin belirli noktalarında gruplaşan, sokak köpeklerini sağlık denetimlerinden geçiriyor, aşılıyor ve kısırlaştırıyor. Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri Kandıra Belediyesi ekipleriyle birlikte Cebeci ve diğer tatil beldelerinde sokak köpeklerini toplayarak, Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’nde sağlık denetimlerine tabi tutuyor. Geçici Bakım Evi’nde kısırlaştırılan ve aşıları yapılan sokak köpekleri daha sonra alındıkları yerlere geri bırakılıyor.

TATİL BELDELERİNDEKİ SOKAK HAYVANLARI

Özellikle yaz mevsiminde şehir dışından ve Kocaeli’nin birçok yerinden gelen vatandaşlar, tatil için Cebeci ve diğer sahil bölgelerini seçiyor ve bu bölgelerde nüfus popülasyonu da artmış oluyor. Artan insan yoğunluğuyla ortaya çıkan artık yemek, çeşitli besin maddeleri ve diğer nedenlerden dolayı sokak köpeklerinde de artış oluyor. Yaşanan artışla birlikte sokak köpekleri gruplaşarak özellikle çocuk ve yaşlı vatandaşları rahatsız edebiliyor.

GEÇİCİ BAKIM EVİNDE KISIRLAŞTIRILIYORLAR

Son dönemde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi’ni arayarak şikâyet de bulunan vatandaşların talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Kandıra Belediyesi ekipleri, Cebeci ve diğer tatil beldelerindeki sokak köpeklerini özenle alarak Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ne götürdü. Alındıkları mevki veya yerin kaydı tutularak işaretlenen sokak köpekleri Geçici Bakım Evi’nde yapılan kısırlaştırma ve aşı işlemlerinden sonra alındıkları yerlere geri bırakıldı.

2019 YILINDA 3 BİN 145 KÖPEK VE KEDİ KISIRLAŞTIRILDI

2019 yılında toplanan ve Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evleri’ne getirilen köpek ve kedilerden 3 bin 145’i kısırlaştırdı. Ayrıca kedi ve köpeklerin 3 bin 238 tanesi kuduz aşısı olurken 609 tanesi de sahiplendirildi. 5 bin 644 çeşitli türde hayvanla ilgili işlemin yapıldığı Geçici Bakım Evleri’nde, 3 bin 249 hayvanın tedavisi yapıldı.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
GÖKHAN24.06.2019 11:28

Çok güzel bir uygulama, tüm Türkiyeye örnek olmalı.